Horkolás ellen

Horkolás ellen

A horkolás valójában nem betegség, hanem alvás közben a légutak összeesése miatt kiadott hangjelenség. Az éjszakai légzéskimaradás esetében komoly problémával, alvási apnoéval állhatunk szemben, amely súlyos, akár halálos kimenetelű stroke-ot is okozhat. A horkolás bár ártalmatlan, de álmatlan éjszakákat okozhat annak, akivel együtt élünk, intim kapcsolatban vagyunk. Termékeink között változatos, horkolás elleni készítmények közül válogathat!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

4 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

3 032 Ft

EP

Internetes ár:

5 948 Ft

EP

Internetes ár:

4 193 Ft

EP

Internetes ár:

4 454 Ft

Megtekintés Rács Lista

4 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Horkolás ellen

Mit tehetünk horkolás ellen?

A horkolás általában nem azt a személyt zavarja, aki elköveti, hanem azt, aki mellette aludni próbál. Baj, ha horkol a párunk?

Ezért alakul ki a horkolás

A horkolást a felső légút falainak és egyes részeinek rezonálása okozza. Ez leggyakrabban a lágyszájpad, illetve a nyelvcsap rezgéséhez köthető, de lazább garatívek, esetleg nagyobb mandulák is hozzájárulhatnak a horkoláshoz. A rezgés létrejöttéhez szűkület, gyorsult légáramlás és laza szövetek szükségesek.

Nappal, ébrenlét alatt a felső légút izmai, a garatizmok feszesek. Elalvás után azonban részben ellazulnak, ennek hatására a garat összeszűkül. Az így gyorsabbá váló légáramlás megremegteti a mostanra már ellazult garatot.

Halk és hangos horkolás

Többféle horkolás létezik, amelyek jellegükből adódóan lehetnek ártalmatlanok vagy károsak is. A halk, egyenletes horkolás valószínűleg nem káros, különösen, ha másokat sem zavar. Ilyenkor a felső légút szűkülete általában nem számottevő.

Előfordul azonban olyan eset, amikor halk horkolás mellett is már szűk a felső légút, és nem jut elegendő levegő a tüdőbe, ezáltal nem lesz megfelelő a szervezet oxigénellátása. Ez gyakori rövid felébredést, azaz ébredési reakciót okozhat. Ezek rontják az alvás minőségét, újra és újra megszakítva azt. Ennek következtében a horkoló személy reggel és napközben is gyakran álmosnak érzi magát. Ez már káros az egészségre. Ha erre gyanakszik, érdemes orvoshoz fordulni.

A hangos, egyenetlen horkolás gyakran társul alvás alatti légzéskihagyással, ami kifejezetten káros. Ilyen esetben fontos az alváslaborban történő szakszerű kivizsgálás és a megfelelő kezelés.

Horkolás ellen ezek is segítenek

A Pingvin Patika kínálatában többféle horkolás elleni spray, illetve csepp is szerepel. A cseppekben felhasznált olajok és a felhasznált lecitin befedi a torok szöveteit, megnedvesíti a nyálkahártyát, így csökken a vibráció mértéke.

A horkolás elleni spray javítja a felső légutak átjárhatóságát, ezáltal csökkenti a horkolás mértékét. Nyugtatja és nedvesíti a nyálkahártyát, így megakadályozza a torokszárazságot és a kaparó érzést.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.