Elsősegély doboz

Elsősegély doboz

Sérülések és balesetek általában mindig a legrosszabb pillanatokban történnek. Éppen ezért érdemes mindig felkészültnek lenni, és ápolási eszközöket, elsősegélydobozokat tárolni otthonunkban és autónkban. Az elsősegélydobozok minden munkahelyen kötelezőek, és a benne lévő eszközök és készítmények szavatossági idejét rendszeresen ellenőrizni kell. Ha bekövetkezik a baj, gyorsan kell cselekedni, szerezze be Ön is elsősegélydobozát a honlapunkon keresztül!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

30 212 Ft

Internetes ár:

8 000 Ft

Internetes ár:

8 774 Ft

EP

Internetes ár:

494 Ft

Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Elsősegély doboz

Sok háztartás elképzelhetetlen elsősegély-felszerelés nélkül, ennek ellenére a legtöbben hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy az idővel kifogyó készletet pótoljuk. Pedig szükség esetén nincs idő a gyógyszertárba rohanni.

Mi legyen az elsősegély dobozban?

Fertőtlenítő és gumikesztyű mindenképpen, hiszen nyílt sérülést csakis fertőtlenítés után zárhatunk le, de az égést, a marást fertőtleníteni kell azért, hogy ne kerüljön baktérium a szervezetbe. A fertőtlenítőszer kiválasztásakor törekedjünk arra, hogy az ne allergizáljon és közvetlenül a sebbe is belekerülhessen, ne csak a seb környékére!

A gumikesztyű fontosságát felesleges magyarázni, így garantáltan tiszta kézzel nyúlunk a sebhez. Számtalan méretű, színű gumikesztyű kapható.

A leggyakoribb háztartási balesetek közé a kisebb vágások és égések tartoznak, ezért a ragtapasz, kötszer szintén javasolt. A nagyobb vérzések ellátásához mull-lap és mullpólya szükséges, ezek közül is talán legpraktikusabb a 10x10 cm-es mull-lap, illetve a 10 cm széles mullpólya, de az 5 cm-es és a 15 cm is jól jöhet.

Elsősegélydoboz extrákkal

A hagyományos mullkötszereken kívül ma már kaphatók lényegesen jobb minőségűek, melyeknek szavatossága akár 20 év is lehet és a hagyományos mullkötszerrel ellentétben nem ragadnak a sebbe. Ilyen például a hálós kötöző, mely különböző méretben kapható, például a Pingvin Patika webáruházában is, használata egyszerű és praktikus.

A végtagsérülések, például karsérülések ellátására hagyományosan a háromszögletű kendő terjedt el, a modernebb eszközök közül a flexibilis végtagrögzítő említhető meg.

Legyen otthon sebtapasz, égési kötszer vagy égési zselé, olló, kullancs- vagy szemöldökcsipesz, izolációs fólia is!

Elsősegély felszerelés B személygépkocsikhoz

Minden személygépkocsiban kötelező B típusú mentőládát tartani. A szabvány mentődoboz azonnali friss kiadásban 4 évig szavatos. A hivatalos elsősegély dobozt az egész EU-ban elfogadott rendszer alapján állították össze, és készen is megvásárolható például az autós szaküzletekben. Ha valamelyik eszköz elfogy, azt pótolni kell, természetesen azt már bármelyik patikában megtehetjük.

A szabvány dobozban steril gyorskötöző pólya párnákkal (többféle méretben), háromszögletű kendő, ragtapasz, sebtapasz, érszorító, újraélesztéshez maszk, hajtogatott mull lap, orvosi kesztyű, antikoróziós olló, elsősegély takaró található.

Az otthoni és az autós elsősegény doboz tartalma beszerezhető a Pingvin Patika webáruházában is, válogasson a termékek között!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.