Inhaláló készülék

Inhaláló készülék

A súlyos, krónikus légzési nehézséget okozó gyulladásos betegségek egyike az asztma. A már gyermekkorban kezdődő betegség esetén van esély annak kinövésére megfelelő kezelés és inhaláló készülékek rendszeres használata mellett. A hatékony légzésterápiás inhalátorok segítenek a légutak tisztításában, így a fulladásos rohamok során csökkentik a légszomjat és a kellemetlen tüneteket. Böngésszen honlapunkon, és tekintse meg széles választékunkat!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Inhaláló készülék

Asztma ellen is jó az inhaláló készülék

Az asztma egy krónikus, de kezelhető betegség; a tüdőbe vezető főbb légutak elsősorban a hörgők krónikus gyulladásos megbetegedését jelenti. Tünetei kisfokú nehézlégzéstől kezdve súlyos légzési elégtelenségig terjedhetnek. Egyes esetekben a légzés annyira nehezítetté válhat, hogy az asztmás roham az életet veszélyeztetheti.

Inhaláló készülék légúti betegségekre

Nem csak asztma, megfázás, COPD, vagyis a légúti betegségek kezelésében jut fontos szerep az inhalációs terápiának, amely során a gyógyszerek, gyógyhatású szerek közvetlenül jutnak a légutakba. Ilyenkor sokkal kevesebb mellékhatásra kell számítani, hiszen a módszer lényege, hogy jóval kisebb dózis is elég, a szájon át bevitt tabletta hatóanyagához képest.

Kétféle inhalátor készülék érhető el a piacon. A kompresszoros inhalátor hátránya lehet, hogy helyes alkalmazása függ a beteg ügyessége mellett egészség-értésétől is – belátja-e, ez nem szájspray, a hatóanyagot itt mélyre kell szívni. Az inhalációs eszköz nagy előnye, hogy az egész kis dózis adagolása is állandó, az elsőtől az utolsóig fix.

Az adagolószelepes inhalációs eszköz használójával meg kell értetni, egy puffnál mindig egyetlen adagnyi jön, túladagolás nem fordulhat elő. Az eszköz-arzenál nagy: van szárazpor inhalátor, zsebben hordható adagoló szelepes „pipa” asztmásoknak. A tüdő legmélyebb pontjára, a legkisebb hörgőkig eljuttatja a (cukormolekulához kötött) hatóanyagot a modulált technológiájú eszköz. A használók számára ismerős a handihaler, a breezehaler, a többadagos turbohaler. Romló állapotban, ha nehéz a belégzés, ismert technika, hogy a levegőbe porlasztják a hatóanyagot, ami ekkor a kültérből jut a beteg tüdejébe.

Gyógyszerbelégző készülék kapható csecsemőknek és kisgyermekeknek is; nézzen szét a Pingvin Patika webáruházában, ott többféle inhaláló készüléket is talál!

Így használjuk az inhaláló készüléket

Az inhaláló használata előtt mutató és hüvelykujja közé fogva rázza össze a készülékben lévő anyagot (3-4-szer), vegye le a fedőkupakot, majd lélegezzen ki. A készülék végét helyezze a szájába, óvatosan fogja a fogai közé, zárja össze a száját, hogy ne maradjon rés, ahol a hatóanyag távozhat.

Nyomja meg a készülék tetején lévő gombot és közben mélyen lélegezze be az aeroszolt. Vegye ki a készüléket a szájából, zárja össze a száját és kb. 10 mp-re tartsa benn a levegőt, aztán lélegezzen ki. Ha második befúvásra is szüksége van, várjon 30-60 másodpercet, újra rázza fel az inhalálót és ismét az előzőekben leírtak szerint járjon el.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.