Fültisztítók

Fültisztítók

A fültisztítás nagyon fontos lépés a mindennapi bőrápolási és tisztálkodási rutinunkban. A fülünk természetes zsírtermelése ellenére időnként fontos megszabadulni a felgyülemlett váladéktól, hogy elkerülhessük a fájdalmas fülgyulladást vagy halláskárosodást. Termékeink között fültisztító pálcikák és fülspray-k között is válogathat, melyek segítenek fülei egészségének megőrzésében. Tekintse meg a kínálatunkat, és találja meg a kedvenc termékét!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

3 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

3 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Fültisztítók

Fültisztítók nem fültisztításra

Bár a fültisztító pálcikát leginkább a fülkürt tisztítására használjuk, más haszna is van. Mivel ecsetelnénk a sebkörnyéket, a baba köldökcsonkját, ha nem fültisztító pálcikával?

Óvatosan a fültisztító pálcikával!

Mindenkinek tudnia kell, hogy a hallójáratba nem szabad belenyomni a pálcikát, csak nagyon nagy körültekintéssel tisztogassuk a fülkürtöt! A pálcikával ugyanis nagy eséllyel a fülzsírt nem hogy kipiszkálnánk, hanem még beljebb nyomjuk a dobhártya felé, ahol összegyűlik, kiszárad és dugót képez. Azért fordul elő sokaknál, hogy időszakosan nem hallanak. Ilyenkor az érintettek szakember közreműködésével a fül-orr-gégészeten kimosatják a fülüket.

Fültisztítás okosan

Az is gyakori, hogy a fülzsír mélyebbre nyomása miatt a fül begyullad, fülzúgás is kialakulhat. A helytelen fültisztítás miatt fülfertőzés is felléphet, a régóta fennálló, elhanyagolt fertőzés miatt hallásvesztés alakulhat ki. A fül tisztulását bízzuk a természetre, a fülzsír ugyanis magától kitisztul a hallójáratból. Persze ehhez a víz áldásos hatása is kell, fürdéskor ne hanyagoljuk el a fülmosást.

Az is nagyon fontos, hogy a gyermekeknél se használjunk fülpiszkálót. Számukra speciális pálcikát vegyünk, ahol a vattarész vastagabb, így elkerülhető a kicsit fülének megsértése. Persze ez sem a fül mélyének megtisztítását szolgálja, hanem a külső fülön lerakódott szennyeződéseket és vizet érdemes eltávolítani vele.

A fültisztítást szolgálja a fülspray

Praktikus és egyszerű megoldás a tiszta fülért, ha fülspray-t permetezünk a fülbe. Ezzel fenntartható a megfelelő fülhigiénia, és a fülzsírdugó eltávolítása is lehetséges. A spray feloldja a külső hallójáratokban maradt fülzsírt és megelőzi annak kialakulását.

A Pingvin Patikahálózat webáruházának kínálatában fültisztító pálcikát és spray-t is vásárolhat.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.