Szoptatós tea, baba tea

Szoptatós tea, baba tea

A szoptatás csodálatos és meghitt dolog, mely erősíti a gyermek és édesanyja láthatatlan kötelékét. Sajnos azonban nem minden esetben sikeres a szoptatás, ha az édesanya mellében nincs elegendő tejmirigy, vagy az nem termel elég tejet. Ilyenkor sem kell kétségbeesni, hiszen természetes gyógymódként a tejserkentő baba-mama teák segíthetnek. Kínálatunkban változatos kiszerelésű, természetes összetevőket tartalmazó készítményeket találhat az anyatejserkentés, szoptatós tea és babatea kategóriában!

Bioderma Photoserm


Megtekintés Rács Lista

10 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

995 Ft

Internetes ár:

1 012 Ft

Internetes ár:

1 109 Ft

EP

Internetes ár:

1 287 Ft

Internetes ár:

5 894 Ft

EP

Internetes ár:

980 Ft

EP

Internetes ár:

1 070 Ft

Internetes ár:

20 879 Ft

Vegán

Internetes ár:

1 019 Ft

Internetes ár:

7 883 Ft

Megtekintés Rács Lista

10 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Jó, ha van otthon szoptatós tea és baba tea!

Ha kevés a tej, sok édesanya minden hitét a tejszaporító teába veti. A tejelválasztást fokozó teakeverékek hasznát senki nem kérdőjelezi meg, bizonyítottan hatékonyak. Az biztos, hogy sok folyadék, lehetőleg víz nélkül nem termelődik elegendő tej. Minél gyakrabban stimulálják a mellet, magyarán minél többet szoptat az anya, annál több tej termelődik. Ezért a legfontosabb a mell gyakori és hatékony kiürítése. A stressz, a fáradtság rontja a tejelválasztást; jó, ha az édesanya eleget tud pihenni.

A szoptatós teák, baba teák összetevői

A tejelválasztást serkentő gyógynövények szélhajtó, görcsoldó, emésztésserkentő tulajdonsággal is bírnak, és az anyáknak ajánlott szoptatós teákon keresztül mind az anyánál, mind a babánál jelentkeznek hatásaik. A kifejezetten babáknak ajánlott baba teák összetevői szintén tartalmazzák e gyógynövényeket. Arra érdemes odafigyelni, hogy a tea vagy a teakeverék összetevője gyógyszerkönyvi minőségű legyen.

Az édeskömény az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény. Termése a csecsemőknek adott görcsoldó tea fő összetevője, és a tejelválasztás fokozására is használják

Az ánizsmag teaként fogyasztva segíti az emésztést. Kiválóan alkalmazható a bélszelek, hasi puffadás ellen, fokozza a tejtermelődést, csillapítja a csecsemők hasfájását. A görögszéna magjából készült tea is növeli az anyatej mennyiségét. A kamilla biztonságos, még várandósság és szoptatás idején is.

A szoptatós és baba teakverékek

A patikákban kapható három teakeverék összetevői: édesköménytermés, ánizstermés, csipkebogyó-áltermés, orvosi citromfű levél, köménytermés, kamillavirágzat, keserű édeskömény termés, csalánlevél.

A gyógyteák összetevői közül az édeskömény- és az ánizstermésnek van, és a kamillavirágzatnak lehet tejelválasztást serkentő hatása. Egyéb összetevőinek bizonyított tejtermelést fokozó hatásuk nincs, valószínűleg ízjavítóként tartalmazzák a készítmények. Az összetétel alapján a készítmények csökkentik az anya emésztési zavarait, a puffadást, a bélgázok képződését. Az anyatejtermelés fokozására és az anya esetleges emésztési zavarainak enyhítésére is szolgálnak.

Fontos, hogy a napi elfogyasztott folyadéknak csak egy része legyen a tejszaporító tea, mellette más folyadékot is igyon az anya! Kapszula formájában is kapható anyatej-elválasztást növelő étrend-kiegészítő, ebben görögszéna mag, benedekfű levél, csalánlevél, édeskömény mag található.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.