Cukorbetegek speciális lábápolószerei

Cukorbetegek speciális lábápolószerei

A cukorbetegeknél különösen gyakoriak a lábon előforduló problémák. Az oka az, hogy a magas vércukorszint károsítja azokat az ereket és idegeket, amelyek ellátják a lábat. Egy apró vágás is fertőzés veszélyt okozhat, mert a beteg kevésbé vagy egyáltalán nem veszi észre a lábat ért nyomást, fájdalmat. A lábak megfelelő ápolására emiatt nagy szükség van. Kínálatunkban cukorbetegek számára használható speciális lábápoló szerek közül válogathat!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

4 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

2 294 Ft

Internetes ár:

1 862 Ft

Internetes ár:

1 223 Ft

EP

Internetes ár:

5 570 Ft

Megtekintés Rács Lista

4 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Cukorbetegek speciális lábápolószerei

A cukorbetegek használjanak speciális lábápolószereket!

A cukorbetegséggel járó szövődmények megelőzéséhez hozzátartozik a láb rendszeres ápolása is: a bőr megfelelő ápolása és védelme, az egyes elváltozások felismerése és kezeltetése.

A diabétesszel élők jól tudják, hogy a száraz bőr a lábon, talpon komoly veszélyforrást jelenthet, hiszen a hámréteg fontos védőfunkciót lát el a fertőzések megelőzősében. Ennek sérülése, akár apró sérülések formájában is behatolási kaput jelent a kórokozóknak. A kórokozó sebeket, fekélyeket okozhat, ami kezeletlenül akár végtag-amputációhoz is vezethet.

A körmöket szintén rendszeresen kell gondozni, amennyiben mozgáskorlátozottság miatt nehezen érhetőek el, bízza pedikűrösre. Fontos a körmök ápolása is: használjon körömreszelőt, kerülje a benőtt köröm kialakulását, ugyancsak a sebek, fekélyek kialakulásának megelőzésére.

Cukorbetegek lábápolása

A lábát naponta ellenőrizze, ha kell, tükörrel. A bőrkeményedést, tyúkszemet ne piszkálja, bízza szakemberre! Kényelmes, puha, pamutzoknit viseljen, olyat, ami nem szorítja el a lábszár vérkeringését. Jól illeszkedő cipőt hordjon! Óvatosan vágja körmeit, nehogy körömbenövés alakuljon ki! Kerülje a lábgombát, törölje szárazra lábát, ujjközeit! Ápolókrémet mindig használjon! A megfelelő vérkeringés elengedhetetlen a cukrosok számára! Mozogjon! Ha szükséges, viseljen tehermentesítő speciális diabétesz cipőt!

Cukorbetegek speciális lábápolószerei

Fontos a láb bőrét puhán tartani, semleges hatású, bőrpuhító kenőcsöket használjon. Ezen krémek, kenőcsök esetében is érdemes odafigyelnie arra, hogy az adott lábápolási szerek ne tartalmazzanak esetleges irritáló vagy allergizáló színanyagokat, illatanyagokat.

A fertőzések megelőzésére alkalmas, vitaminos, speciális diabétesz lábkrémeket használjon minden nap! Válogasson a Pingvin Patika webáruházában, ahol minőségi termékeket talál!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.