Körömrágás elleni készítmények

Körömrágás elleni készítmények

A körömrágás kellemetlen szokás, amely mögött lelki eredetű problémák állhatnak. A kéz- és körömápolás hiánya nélkül nem csak esztétikai, de fogproblémákat is okozhat, ezért érdemes a mihamarabbi leszokásra törekedni. A körömrágás elleni készítmények keserű ízű, körömlakkszerű réteggel vonják be a köröm felületét. Válasszon a honlapunkon található körömrágás elleni termékek közül, és hagyja el a kellemetlen szokást egyszerűen!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

2 204 Ft

Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Körömrágás elleni készítmények

Mennyit segítenek a körömrágás elleni készítmények?

Bár azt hinni, hogy a körömrágás rossz szokása a gyerekek sajátja, tévedés! Sok felnőtt ugyanúgy rágja a körmét, mint a kicsik. A szokás látványa és a végeredmény sem szép. A gyerekeknél azt mondjuk, majd kinövi. De a felnőtt? Mi lehet az oka a tartós körömrágásnak?

A szorongás okozta körömrágás

A szakirodalom szerint a körömrágás gyakran jelentkezik olyan gyermekeknél, akik korábban szopták az ujjukat. Már „nagyok”, szeretnék elhagyni az ujjszopást, és ehelyett a körömrágást kezdik el. Ezt feszültség levezetéseként is alkalmazzák.

Bár a tevékenység megnyugtatja, sokszor súlyos következményekkel járhat, hiszen károsíthatja a körömágyat, a bőr és körömrágcsálás fertőzésekhez vezethet. Hiába a folyamatos figyelmeztetés, nem sokat ér. A szorongás okát kell megtalálni, és feloldani. Kicsiknél a gyakoribb személyes foglalkozás, játék szüntetheti a szorongást.

A nagyok is rágódnak, körömrágás az eredménye

A nagyobb gyermeknél is hatékony, ha a problémát okozó lelki terhet szüntetjük meg, akár gyermekpszichológus segítségét is igénybe véve. A körömrágás ugyanis nagyon sok gyermeket elkísér egészen késő felnőttkoráig, nehéz leszokni róla. Azt kell kideríteni, miért szorong? Mi miatt izgul, fél?

Felnőtteknél a rossz szokás tudatossággal, környezeti ráhatással javítható, de a szorongás feloldása náluk is komoly feladat és belső munka eredménye lehet.

Körömrágás elleni készítmények gyereknek, felnőttnek

A Pingvin Patika webshopjában is kapható keserű lakkok segítenek ugyan abban, hogy a gyerek észrevegye azt, amikor a szájába veszi a kezét, de többnyire csak ideiglenes megoldást nyújt. A felnőttnek is ajánlott lakk a nagyoknál is csak rövid távon nyújt segítséget. Az írás a webbeteg.hu cikke alapján készült.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.