Rovarcsípések

Rovarcsípések

Bőrünk számos környezeti hatásnak van kitéve. Az időjárás okozta erős UV-sugárzástól elkezdve a zimankós téli bőrszárazságig számos nehézséggel kell szembenéznie. A legtöbb, amit tehetünk bőrünk egészségének megőrzéséért, hogy minden apró sérülést, sebet és rovarcsípést is alaposan ellátunk. A rovarcsípések gyakran kipirosodást, hólyagosodást és viszketést okozhatnak. A tünetek enyhítésére válasszon a termékeink között kapható kenőcsök és gélek közül!

Corsodyl


Megtekintés Rács Lista

1-24/34 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

1 385 Ft

EP

Gyógyszer

Alsol kenőcs

Kiszerelés: 45g

Internetes ár:

2 384 Ft

Vegán

Internetes ár:

1 367 Ft

Antivakarin krém

Kiszerelés: 20g

Internetes ár:

1 700 Ft

Internetes ár:

908 Ft

Armonia Bio aloe vera gél

Kiszerelés: 200ml

Internetes ár:

4 544 Ft

Internetes ár:

1 655 Ft

Internetes ár:

2 879 Ft

EP

Internetes ár:

4 949 Ft

Dapis gél

Kiszerelés: 40g

Internetes ár:

3 095 Ft

Internetes ár:

1 493 Ft

Internetes ár:

683 Ft

EP

Internetes ár:

1 124 Ft

Internetes ár:

3 749 Ft

EP

Gyógyszer

Fenistil 1 mg/g gél

Kiszerelés: 1x50g

Internetes ár:

3 465 Ft

Internetes ár:

2 060 Ft

Internetes ár:

1 700 Ft

EP

Internetes ár:

1 439 Ft

Vegán

Internetes ár:

3 986 Ft

Internetes ár:

2 107 Ft

Megtekintés Rács Lista

1-24/34 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Rrovarcsípések

Így előzze meg a rovarcsípéseket!

Magyarországon kicsi a kockázata, hogy egy rovarcsípéstől súlyosan megbetegszünk, de a világ egyes részein, elsősorban a trópusi országokban, a rovarok súlyos betegségeket, például maláriát hordozhatnak. Itthon a szúnyogok, bolhák, kullancsok, poloskák, darazsak, méhek csípéseire készülhetünk fel. Nézzük, hogyan!

Maradjon nyugodt, és lassan távolodjon el, ha darazsakkal vagy méhekkel találkozik – ne hadonásszon a karjával, és ne akarja leütni őket. Napkelte vagy napnyugta idején fedje a bőrét hosszú ujjú felsővel és hosszú nadrággal. Viseljen cipőt a szabadban. Vigyen fel rovarriasztót a szabad bőrfelületekre – az 50% DEET-t (dietiltoluamidot) tartalmazó riasztók a leghatékonyabbak, de ruhájára is alkalmazhatja ezeket.


Kerülje az erős illatú termékek, például szappanok, samponok és dezodorok használatát – ezek vonzhatják a rovarokat. Legyen óvatos a virágzó növények, a szemét, a komposzt, a pangó víz közelében és a kültéri területeken, ahol ételt szolgálnak fel, ez is vonzza a rovarokat. Kerülje a kempingezést víz közelében, például tavak és álló vizes, mocsaras területeken – a szúnyogok és a böglyök általában az ilyen vizek közelében nagy számban tartózkodnak. Tartsa zárva az ajtókat és ablakokat, vagy helyezzen rájuk vékony hálót vagy ajtóperemeket, hogy megakadályozza a rovarok bejutását a házba. Ha bolhák, atkák vagy poloskák csípték meg, előfordulhat, hogy fertőzött az otthona. Próbálja meg megtalálni a fertőzés forrását, mielőtt lépéseket tesz annak megszüntetésére.

Rovarcsípésre allergiások ellátása

Ha valakit csípés ér, és a beteg ismerten allergiás, vagy ha nem tudjuk ezt róla, de az egész szervezetére kiterjedő súlyos reakciót tapasztalunk, azonnal hívjunk mentőt! Amennyiben van a betegnél adrenalinos önbelövő injekció, azt azonnal be kell neki adni a combizomba.

Orvosi segítségre a betegnek ezt követően is szüksége van, ugyanis állapotától függően további beavatkozásokra lehet szüksége: az orvos érlekötést alkalmazhat, injekciót adhat, folyadékpótlásra és oxigénre lehet szükség. A súlyos reakciókat kórházban kell kezelni!

A Pingvin Patika webáruházában számos olyan készítményt talál, amelyek egyrészt a csípések kezelésére, másrészt a megelőzésre fejlesztettek ki. Az égő, viszkető csípésekre jók a hűsítő krémek, gélek, stiftek, oldatok. A megelőzésre a rovarriasztó spray-k, szúnyogriasztó szilikon karkötők ajánlottak. Kullancskiszedő csipesz pedig jó, ha van a háznál.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.