Fényvédő krémek

Fényvédő krémek

A tél után mindannyian vágyakozunk egy kis D-vitaminnal teli napsugár után. Gyakran azonban abba a hibába eshetünk, hogy fényvédő vagy napozókrém nélkül kezdjük el a napozást. Így nagyobb az esélye a fájdalmas leégésnek, amely napokig, hetekig is kellemetlenségeket okozhat. A napozókrémek segítenek a bőr egyenletes védelmében az UV-sugárzás ellen, valamint táplálják és hidratálják azt. Böngésszen bátran a honlapunkon található fényvédő krémek közül!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

1-24/119 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-24/119 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Fényvédő krémek

Az arc ráncosodásától is véd a fényvédő krém

A szemkörnyéki ráncok sajnos meglehetősen korán, már a harmincas éveinkben megjelennek. Ezért a megelőzést már a húszas éveinkben érdemes elkezdeni. Használjunk fényvédő termékeket, hiszen az arcunkon megjelenő ráncok nagy részét a káros ultraibolya sugarak okozzák! Már a reggeli indulás előtt legalább 15-ös fényvédő faktorú naptejjel vagy arckrémmel ajánlott bekenni a kényes bőrt – ez az egyik leghatékonyabb megelőzési módszer. 25 éves kor fölött ajánlott éjszakai szemránckrémet alkalmazni. Ügyeljünk rá, hogy a termék tartalmazzon kollagént és A-vitamint ; ezek a ráncok kialakulása ellen hatnak.

Nyáron még nagyobb figyelmet igényel a bőr. Ugyan az UVA-sugaraktól nem égünk le, de hosszú távon ez felelős a bőr öregedéséért és bizonyítottan szerepet játszik a legrosszabb indulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásában is. A bőr barnaságát, de a leégést is az UVB sugarak okozzák, amelyek szintén hozzájárulnak a bőrrák kifejlődéséhez.

A fényvédő krém igazi nyári kellék

Tévhit, hogy csak a szőke, szeplős, fehér bőrűeket veszélyezteti a napsugárzás. Kétségtelen, hogy jobban kell ügyelniük azoknak, akik nem barnulnak és hajlamosak a leégésre, ám a bőrrák típusaitól a barnább bőrűek sem védettek. Az is csak részben igaz, hogy árnyékban nem lehet leégni. Az árnyékos területre a napsugaraknak akár a 90 százaléka is lejuthat. Akkor is védjük bőrünket napvédő készítményekkel, ha árnyékban tartózkodunk!

Sajnos a vizes ruha kevés védelmet nyújt a nap káros sugaraival szemben. Ha például pólóban megyünk a vízbe, könnyen leéghetünk, mert a nedves ruha elveszíti védő hatását. Különösen fontos ezzel a vízi sportokat űző embereknek tisztában lenniük, számukra speciális öltözet viselése ajánlott.

A fényvédő krém használata tehát egész nyáron ajánlott, hiszen ilyenkor sokkal többet vagyunk a szabadban, a víz mellett, de az autóban, a városban járva-kelve is könnyebb leégni.

A fényvédő krém sem véd sokáig

Az arcon, a vállon, a nyak hajlatainál különösen ajánlott használni fényvédő krémet. Azonban vigyázat! Nem elegendő egyszer, napozás előtt bekenni magunkat! Bőrtípustól és a naptej faktorszámától függ, mennyi ideig biztosít védelmet a krém. Ezt az időt nem tudjuk meghosszabbítani azzal, ha bőrünket újra és újra bekenjük. Más okból mégis fontos, hogy ezt megtegyük: a különféle napvédő készítményeket fürdés, törölközés, öltözködés során ugyanis eltávolíthatjuk bőrünkről, így a védelem már nem biztosított, ezért ajánlott időről időre újra felvinni azt bőrünkre.Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.