Önbarnító

Önbarnító

Az egyenletes barnulás és a kívánt szín nem mindig sikerül hagyományos napozás esetén. Vannak, akiknek a bőre hamar leég, amely fájdalmas tüneteket okoz, ezért az érzékeny bőrűek esetében remek választás az önbarnító készítmények használata. Télen, amikor nem ér minket sok napsugárzás, szintén nem kell lemondanunk a szép, napsütötte bőrszínről. Próbálja ki a honlapunkon található önbarnító készítményeket, és élvezze a barnaságot!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

5 984 Ft

Internetes ár:

2 465 Ft

Internetes ár:

2 105 Ft

Internetes ár:

6 287 Ft

Internetes ár:

4 849 Ft

Internetes ár:

8 534 Ft

Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Önbarnító krém

Önbarnító krém a gyors barnulásért

Nem is olyan könnyű egyenletesen lebarnulni, ráadásul a kívánt színűre! Akik hamar leégnek, akár néhány perc napozás következményeként is találkozhatnak a kínzó fájdalommal, bőrfeszüléssel, hámlással. Az érzékeny bőrűknek ezért indokolt az önbarnító krém alkalmazása, azonban ez nem helyettesíti a fényvédő termékek használatát. Az önbarnító télen is hasznos lehet, amikor a sápadt, színtelen, fakó arcszín helyett üdébb, élettelibb árnyalatra vágyik az ember lánya. A napsütötte bőrszín az önbarnítóval ilyenkor is elérhető.

Az önbarnító krém nem a káros sugarak ellen véd

Akkor is bevethető az önbarnító krém, ha nincs idő a biztonságos napozás szabályainak betartása mellett elérni az áhított bőrszínt, mert gyors eredményre vágyunk. Azonban nem árt vigyázni: az így nyert barnaság nem nyújt védelmet az UV sugarak ellen.

A napozás hatására a bőrben pigmentek képződnek, mely egyfelől a barna bőrszínt is biztosítják, másrészt pedig védelmet nyújtanak a leégés ellen. Az önbarnító kozmetikumok azonban csak felületi hatást váltanak ki, ezért a bőr természetes hámlásával maradéktalanul, körülbelül egy hét alatt eltávoznak, ahogy a barnaságunk is. Az önbarnító készítmények mellett se feledkezzünk meg tehát a megfelelő fényvédő krémekről.

Az önbarnító készítmények hatóanyaga a dihidroxi-aceton, amely a bőr legfelső, elszarusodott rétegét színezi be kémiai úton. Előnye, hogy a nappal és a szoláriummal szemben nem jár a bőr számára UV-terheléssel, így annak későbbi káros hatásait, főleg a bőröregedést és a bőrrákot, is elkerülhetjük.

Így használjuk az önbarnító krémet

Nem mindegy, hogyan visszük fel a krémet a bőrre; a kulcsszó az egyenletesség. Mielőtt bekrémeznénk magunkat, végezzünk alapos testradírozást, ugyanis az önbarnító krém színezőanyaga az elszarusodott területeken jobban kifejti hatását, ezzel elkerülhetjük a foltosságot – főleg a talp, a tenyér, a térd és a könyök vonatkozásában. Itt a bőr sokkal keményebb, gondatlan önbarnítással furcsa eredmény születhet.

Nézzen szét a Pingvin patika webshopján, válogasson az önbarnító spray-k, arcra és testre használandó önbarnítók, a bronzosító, a hidratáló testbalzsam és a gél-krém közül.


Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.