Vízhólyagtapasz

Vízhólyagtapasz

A vízhólyagtapasz egy hatékony és kényelmes megoldás a bőrirritáció és fájdalom kezelésére, amelyet vízhólyagok vagy sebek esetén alkalmazhatunk. Kíméletes anyaga védi a sérült területet, miközben segíti a gyógyulást és csökkenti a fájdalmat. Rugalmas kialakítása lehetővé teszi a tapasz könnyű és diszkrét viselését, akár mindennapi tevékenységek során is. A vízhólyagtapaszok kínálata különféle méretekben és formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

2 356 Ft

Internetes ár:

2 605 Ft

EP

Internetes ár:

2 411 Ft

EP

Internetes ár:

2 669 Ft

EP

Internetes ár:

1 385 Ft

EP

Internetes ár:

2 492 Ft

EP

Internetes ár:

2 780 Ft

EP

Internetes ár:

3 068 Ft

EP

Internetes ár:

3 455 Ft

Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Vízhólyagtapasz

Vízhólyagtapasz a könnyebb lépésért

Kinek nem keserítette még meg az életét a vízhólyag, ami ráadásul ki is durranhat? Roppant kellemetlen, ha éppen a hosszú túrázás, kirándulás idején nehezít meg minden lépést.

Megelőzés vízhólyagtapasszal

A vízhólyag a gyakori, ismétlődő dörzsölés miatt alakul ki. Ilyenkor a bőr rétegei az érintett részen különválnak egymástól, és közöttük nem víz, hanem testfolyadék, főleg nyirokfolyadék, plazma gyűlik össze kör alakban. Sokan nem állják meg, és kidurrantják a hólyagocskát, ami onnantól kezdve fáj is. A legjobb nem bántani, hanem leragasztani vízhólyagtapasszal esetleg sebtapasszal még mielőtt kidurranna. Vagy, ha már kifakadt, a felső bőrréteget rajta hagyni: így a fertőzés mértéke csökkenthető, gyorsabb a gyógyulás folyamata is.

Mikor alakul ki a vízhólyag?

Leggyakrabban akkor, ha új cipőt vásárolunk, és többszöri használat ellenére sem sikerül kényelmessé bejáratni a lábbelit. Az alkalmi cipellőkre ez fokozottan igaz. A rutinosok már akkor felragasztják a sarkukra a vízhólyagtapaszt, amikor még ki sem alakult, de megelőzésnek kiváló módszer.

A vízhólyag leggyakrabban a már említett sarok fölött, ahol a cipő dörzsöli, alakul ki, illetve a kislábujj külső oldalán, vagy a többi lábujj felső részén, szintén a cipő dörzsölése miatt. Arra is figyeljünk, ha strandon, uszodában sokig ázunk a vízben, mert a fellazul bőrrétegek között a víz gyakran felgyülemlik, és ugyancsak vízhólyag alakulhat ki.Vízhólyagtapaszt ilyenkor is használjunk, persze csak a strandolás után helyezzük fel a kényes részre.

Fontos, hogy az elfakadt vízhólyag, amiről még a fedőréteget is letéptük, gyakorlatilag seb, amit le kell kötözni, de legalább tisztítás, fertőtlenítés után sebtapasszal leragasztani ajánlott. Így elkerülhető, hogy egy egyszerű, ártatlan vízhólyagból ne alakulhasson ki komoly seb. Ez különösen a cukorbetegek, vérkeringési panaszokkal küzdők számára fontos.

A Pingvin Patika webshopjában számos vízhólyagtapasz és sebtapasz közül válogathat.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.