Kompressziós harisnya, zokni

Kompressziós harisnya, zokni

A visszeresség folytán kialakult sebek kezelése rendkívül fontos a súlyos szövődmények elkerülése végett. A krónikus vénás elégtelenséget a lábszáron jelentkező barna foltok jelzik, amelyek bármilyen apró sérülés esetén is fekéllyé alakulhatnak. A kompressziós harisnya és zokni segít a felületes vénák összenyomásában, így a mélyvénákban felgyorsul a keringés. Kínálatunkban több típusú kompressziós terápiás eszköz közül válogathat!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

4 301 Ft

Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Kompressziós harisnya, zokni

Megelőzésre is jó a kompressziós harisnya, zokni

A visszérproblémák orvosi kezelése mellett szinte minden esetben fontos az életmódváltás, de a visszérproblémák megjelenésére hajlamos egyéneknek is célszerű olyan életvitelt folytatniuk, amely nem fokozza az alsó végtagokban a visszaáramló vér pangását.

Kompressziós harisnya, zokni álldogálóknak

Visszérproblémák esetén olyan munkát kell választani, amelynél nem kell tartósan állni, fizikailag jelentősebben nem megterhelő, illetve mód van munka közben egy kis sétára, az izompumpa rendszeres működtetésére. Tartózkodni kell tehát a nehéz fizikai munka végzésétől, a cipekedéstől, ami fokozza a vénák telődését.

A túlsúly is lényegében úgy működik, mintha egész nap plusz súlyokat hordozna a beteg, fontos tehát a súlykontroll, és a rostokban dús táplálkozás. A sportok közül az úszás a legelőnyösebb, de a kerékpározást, a kondicionáló tornákat is jónak tartják.

A meleg fürdővíznél mindenképpen kedvezőbb a zuhanyzás. Az egyéb direkt hőhatást is kerülni kell, úgymint a hősugárzót, a szaunázást vagy a napozás. Magas-sarkú cipő viselésekor nem működik megfelelően az izompumpa, súlyos visszértágulatban szenvedőknél semmiképpen nem ajánlott hordásuk, helyettük puha, kényelmes, ideálisan 3-4 centiméter sarokmagasságú cipő javasolt. A szűk ruházatra is igaz, hogy keringésre kifejtett káros hatásuk miatt kerülni kell viselésüket.

A kompressziós zokni, harisnya gyakorlatilag mindenkinek javallott megelőzésre, akkor is, ha nincs szó visszérbetegségről. Segít késleltetni a visszeresség kialakulását, a nehézláb érzést.

Nézzen szét a Pingvin Patikák webáruházában, ahol többféle kompressziós harisnya, zokni közül válogathat!

Visszértorna otthon kompressziós harisnya, zokni mellé

Már a veszélyeztetettek számára is javasolható a rendszeres visszértorna. Ez olyan gyakorlatok sorozatát jelenti, amelyekkel átmozgathatóak a lábszárizmok, így az alsó végtagi pangás ellen hatnak. Például bokakörzések, bicikliző lábmunka fekvő helyzetben vagy szintén fekve valamilyen tárgy emelgetése. Lábujjhegyre állás, majd sarokra állás.

A hideg vizes, vagy a váltott hideg-melegvizes, alulról felfelé történő lábzuhany remek visszérre. Tartós üléskor a lábakat fel kell polcolni.

A láb bőrének gondos ápolása, például a sarok berepedéseinek elkerülése, a körmök elővigyázatos pedikűrözése kiemelten fontos.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.