Fejtetű ellen

Fejtetű ellen

A tetű egy kellemetlen, élősködő rovar, amely nagyon gyorsan képes terjedni szoros érintkezés esetén. Vérszívás útján táplálkozik a fejbőrön keresztül, ezzel viszkető érzést és allergiás reakciót okozva. A tetvek petéiket lerakva tovább szaporodnak a fejbőrön, ezért érdemes gyorsan cselekedni fejtetű elleni hajápoló és fejbőrápoló készítmények segítségével. Honlapunkon gyermekek és felnőttek számára is használható, fejtetű elleni termékeket vásárolhat!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

4 574 Ft

EP

Internetes ár:

1 745 Ft

EP

Pedex tetűirtó hajszesz

Kiszerelés: 50ml

Internetes ár:

2 654 Ft

EP

Pedex tetűirtó hajszesz

Kiszerelés: 50ml

Internetes ár:

1 385 Ft

EP

Internetes ár:

4 319 Ft

Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Fejtetű ellen

Mit tehetünk a fejtetű ellen?

A fejtetű nem függ attól, hogy ki milyen szociális körülmények között él. A tiszta fejű gyereken sokkal gyorsabban szaporodik, mint egy zsíros hajún.

Amit a fejtetűről tudni kell

A fejtetvesség kórokozója a Pediculus capitis, egy körülbelül 3-4 mm-es vérszívó rovar. Főleg gyermekközösségekben, idősek otthonában és elhanyagolt körülmények között élőkön okoz, néha járványszerűen, fertőzést.

A fejtetűre 5-7 napos fejlődési ciklus jellemző. Serkéit a hajszálakra ragasztott petetartókba rakja. Ezek tojásdad, szürkés, 0.8 mm hosszúságú képletek. A kikelt rovarokat vizsgálatkor főleg a fejbőr széli részén, a fül mögötti és a tarkótáji területeken láthatjuk. Szűrés kapcsán előfordulhat, hogy csak serkék találhatók, kifejlett rovar nem.

A fejtetűcsípés tünetei

Ha elszaporodik, csíp, mint egy szúnyog. A csípés helye kellemetlenül viszket, a vakarózás következtében kialakuló sebek pedig elfertőződhetnek.

Emellett az is igen kellemetlen tünet, hogy a nyak gyakran bepirosodik és a kivakart területeken baktériumok telepedhetnek meg, gennyes váladékozást okozva, melytől összeragadhat a haj.

Mit tehetünk a fejtetű ellen?

Kezelése speciális oldattal történik, mellyel a fejbőrt alaposan be kell dörzsölni és 12 órán át hagyni kell hatni. Az ezt követő hajmosás után újra le kell kezelni a fej bőrét és tartósan rajta is hagyni a folyadékot. 5-6 nap múlva el kell végezni egy harmadik kezelést is az időközben kikelt élősködők elpusztítására. Ezek kikelése megelőzhető a serkék mechanikus eltávolításával, azaz a hajszálról való lehúzgálásukkal is.

A beteg környezetében élőknek is mindenképpen átvizsgáláson kell átesniük, hogy szükség esetén megkaphassák a kezelést. A fertőzési láncnak így lehet elejét venni.

Fejtetű elleni készítmények a Pingvin Patikában

A fejtetű elleni készítményeknek olyan illatuk van, mint a fodrászok által használt hajszeszeknek. Már tíz-tizenöt perc alatt hatnak, de akár megelőző jelleggel is használhatók.

A Pingvin Patika webáruházából tetű- és serkeírót, tetűírtó hajszeszt, fejtetű kezelő sampont, fejtetű eltávolító fésűket is vásárolhat.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.