Napozás utáni készítmények

Napozás utáni készítmények

A csodálatos napsütés mindannyiunkat csábít a nyári hónapokban. Az alapos fényvédelem mellett azonban bőrünk ápolására és hidratálására is legalább olyan nagy szükség van. A napsugárzás, bármilyen erős fényvédő krémet is használunk, erős hatással van bőrünkre. Leégés esetén bőrnyugtató, napozás utáni készítmények használatával segíthetünk a gyors regenerálódásban és a bőr vízpótlásában. Szerezze be az idei nyárra a honlapunkon található napozás utáni készítményeket!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

1-24/26 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Vegán

Internetes ár:

1 169 Ft

Megtekintés Rács Lista

1-24/26 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Napozás utáni készítmények

Bőrregenerálódásra használjon napozás utáni készítményeket!

A napégés általában a túlzásba vitt napozást követően néhány órával alakul ki és néhány naptól néhány hétig tart, amíg elhalványul. Az intenzív leégést okozó napozás fokozza bizonyos szövődmények és bőrbetegek kialakulásának kockázatát, a bőr többek között szárazzá, ráncossá válhat, májfoltok alakulhatnak ki, fokozottan elszarusodhat.

A gyerekek bőrét különösen védeni kell a káros sugaraktól, ugyanis az ember az élete folyamán begyűjtött fényerősség akár 80 százalékát is 18 éves kora előtt kapja. Ilyenkor a gyermekek bőre vékonyabb, a dinamikus növekedési állapot miatt érzékenyebb is. Éppen ezért rájuk is figyeljünk!

Ezért, ha napozni indul, feltétlenül legyen a táskában fényvédő készítmény, az arcra lehetőleg 50 faktoros. Ha sminkterméket használ, az is legyen fényvédős. A fényvédőt érdemes újra kenni, ha a bőr vízzel érintkezett. A mechanikai fényvédelemről se feledkezzen meg: fontos a kalap, a vékony ruha, a napszemüveg, no meg sok-sok víz. Ha mindez nincs Önnél, bizony komoly veszélynek teszi ki a bőrét és az egészségét is.

Mit tegyen napozás után?

Ha már megtörtént a baj és a napégés tünetei erőteljesek, forduljon orvoshoz. Melyek ezek? Ha a napégés nagy kiterjedésű, a test nagy részét beborítja és hólyagos; a napégés mellett magas lázat, kifejezett fájdalom, zavartság, hányás vagy hasmenés is tapasztalható. A napégés következménye lehet a fertőzés is; ennek tünete, hogy fokozódik a népégés területén a fájdalom, a nyomásérzékenység, a duzzadás, sárga folyadék (genny) fakad ki a hólyagból, a kiszakadt hólyagból piros csík kúszik felfele a karon vagy a lábon.

Leégésre napozás utáni készítmény

Enyhébb napégés, leégés esetén elegendő bőrnyugtató, napozás utáni készítmények használatával segíteni a bőr gyors regenerálódását és vízpótlását. A Pingvin Patika kínálatában számos napozás utáni készítmény áll a vásárlók rendelkezésére. Például gyógynövényes krém, hűsítő testápoló, aloe vera tartalmú készítmény, többféle napozás utáni ápoló krém, hidratáló testápoló, habspray, nyugtató gél segíti a bőrregenerálódást és hidratációt.


Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.