Fényvédő arcra

Fényvédő arcra

Fedezze fel a hatékony fényvédők széles választékát arcra a Pingvin Patika webáruházában! Védje bőrét az UV sugarak káros hatásaitól és előzze meg az idő előtti bőröregedést a legújabb, SPF védelemmel ellátott arcápolókkal. Válogasson prémium minőségű, bőrbarát formulájú fényvédőink közül, melyek könnyű textúrájuknak köszönhetően tökéletesen illeszkednek a mindennapi arcápolási rutinjába. Kényeztesse bőrét napról napra és ragyogjon egészségesen a Pingvin Patika kínálatában megtalálható fényvédő termékekkel!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

1-24/57 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-24/57 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Fényvédő arcra

Ezért fontos a fényvédő az arcra

A káros UV-sugaraktól azokat a testtájainkat érdemes fokozottan védeni, amelyeket év közben ruhával fedünk, nyaraláskor viszont hirtelen jelentős mennyiségű UV-sugárzást kapnak. Ilyen a fejtető, az orr, a nyak, a váll, a vádli és a kézfej bőre is. Különösen nagy sugárzást kaphatnak a „kiálló” testrészeink, vagyis az orr, a fülkagyló, ezért ezen testrészeink fényvédelméről sem szabad megfeledkezni. Talán meglepőnek tűnik, de általában ilyen a köldök alatti rész is.

Kultúránkból adódóan arcunkat aligha tudjuk elrejteni a napsugarak elől, még munkába menet is leéghetünk, miközben tekerünk a biciklin vagy ülünk az autóban. Gyakori látvány a strandon a jóval sötétebb árnyalatú arcbőr és a világos testszín párosítás.

Autóban is hasznos az arcra való fényvédő

Jó tudni, hogy az autó ablaküvege 80 százalékban engedi át az UVA-sugarakat, ezért használjunk legalább UV-filterrel ellátott nappali krémet. UV szűrő egyes autótípusokban csak a szélvédőben van, az oldalsó ablaküvegekben nincs. Korábbi kutatások kimutatták, hogy a sofőrök bal oldali testrészein (bal kar, bal arcfél) gyakrabban fordult elő melanoma, mivel erről az oldalról érte őket döntően napfény.

Hogyan használjuk az arcra való fényvédőt?

Az arcra javasolt fényvédő emiatt mindenképpen legyen 50 faktoros, ha sminkterméket is használunk, az is legyen fényvédős! A fényvédőt érdemes újra kenni, ha vízzel érintkezett a bőr: vagyis strandolás közben nem elég egyszer bekenni az arcot. Emellett a mechanikai fényvédelemről se feledkezzünk meg, napközben is legyen nálunk kalap, fejkendő, vékony ruha, napszemüveg, napellenző.

Ha bicajozás, fűnyírás, kocsimosás közben leizzadtunk, mindenképpen kenjük újra az arcot, ha továbbra is kint maradunk a napon.

Az anyajegyet is védi az arcra való fényvédő

A fejünket azért is fontos védeni krémmel is, mert gyakran anyajegyek is megtalálhatóak rajta, és a barna foltok ugyancsak fokozott fényvédelmet igényelnek.

A havi rendszerességgel végzett otthoni önvizsgálat során ellenőrizzük anyajegyeinket! Ha megváltozik az anyajegy mérete, formája, alakja, nagysága, színe, esetleg viszketés, vérzés jelentkezik, azonnal forduljunk orvoshoz! Az újonnan, hirtelen megjelenő anyajegyekkel szintén.

Panaszmentesség esetén évente ellenőriztesse az anyajegyek állapotát! A melanoma az egyedül nehezen átvizsgálható testtájékon is kialakulhat, ezt csak orvos veszi észre.

Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.