Kézápolás és körömápolás

Kézápolás és körömápolás

Kezeink és körmeink ápoltsága sok mindent elárulhat rólunk, ezért érdemes higiénikusan és esztétikailag is rendben tartani őket. A kézápolás esetében a kiszáradás jelent gyakori problémát, melyeket bőrápoló, hidratálókészítmények segítségével lehet megelőzni. A körömápolás során a beszakadt, benőtt köröm okozhat kellemetlenségeket, ezért a körmök vágása, reszelése és tisztán tartása segíthet a megelőzésben. Tekintse meg a kézápolást és körömápolást segítő termékeinket!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

1-24/196 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

1 340 Ft

Internetes ár:

1 187 Ft

Internetes ár:

1 709 Ft

Internetes ár:

998 Ft

Internetes ár:

3 347 Ft

Internetes ár:

2 006 Ft

Internetes ár:

1 145 Ft

EP

Internetes ár:

665 Ft

Internetes ár:

575 Ft

EP

Internetes ár:

1 547 Ft

Camay Natural szappan

Kiszerelés: 125g

Internetes ár:

245 Ft

Caola kézápoló balzsam

Kiszerelés: 100ml

Internetes ár:

325 Ft

Vegán

Internetes ár:

1 889 Ft

Megtekintés Rács Lista

1-24/196 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Kézápolás és körömápolás

Kéz- és körömápolás otthon

Több okból is alapvető fontosságú a kéz- és körömhigiénia. Egyrészt egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, másrészt az ápoltság, a megjelenés miatt.

Szappanok, folyékony szappanok

A koszos, piszkos kéz számos betegség melegágya: rengeteg baktérium, bacilus, vírus tapadhat meg rajta. Ha szeretnénk elkerülni a légúti- és emésztőszervrendszeri fertőzéseket, naponta többször is mossunk alaposan kezet! Ehhez használjunk szappant, folyékony szappant!

Fertőtlenítő gélek, kendők, folyadékok

Tartsunk a táskában fertőtlenítő kendőt, gélt, amit bárhol, bármikor a kezünkre dörzsölhetünk.

Ha attól félünk, hogy a gyakori fertőtlenítéstől kiszárad esetleg kisebesedik a kézfej, használjunk kézápoló balzsamot!

Kéz- és körömápoló krémek

A bőr hidratálása télen-nyáron fontos: a kiszáradás, repedezés, érdesség ellen kiváló kézkrémek, gélek, glicerines készítmények védik a kéz bőrét.

Fényvédők, pigmenthalványító krémek

Nyáron a fényvédő használata is fontos, hiszen leginkább a napfény miatt alakulhat ki a kézfejen májfolt, ami igen nehezen tüntethető el. Pigmenthalványító krémekkel próbálkozhatunk, de a hatáshoz időre van szükség.

Körömápolás krémmel, manikűrrel

A köröm is lehet repedt, kemény, vízhiányos, hajlamos lehet a szakadásra. Sokan rágják a körmüket, a mellette lévő bőrt. A legtöbb kézkrém egyben körömápoló is, ezzel nem csak puhítható és hidratálható a kézköröm, hanem szebb, egészségesebb fényűvé is válik.

A szép köröm nemcsak tiszta, ha nem karbantartott is: szépen vágott, reszelt, sima felületű, ehhez manikűr készlet szükséges- ollóval csipesszel, reszelővel együtt.

Körömrágás ellen a körömrágás elleni készítmények nyújthatnak megoldást, de csak rövid távon, mert legtöbbször lelki okok, szorongás váltja ki a rágcsálást.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.