Fogamzásgátló

Fogamzásgátló

Fogamzásgátló - Pingvin Patika

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

11 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

10 817 Ft

Internetes ár:

8 612 Ft

Internetes ár:

25 505 Ft

EP

Internetes ár:

25 505 Ft

EP

Internetes ár:

11 429 Ft

EP

Internetes ár:

11 429 Ft

EP

Internetes ár:

8 981 Ft

EP

Gyógyszer

Internetes ár:

5 165 Ft

EP

Gyógyszer

Internetes ár:

5 975 Ft

EP

Gyógyszer

Internetes ár:

3 869 Ft

Megtekintés Rács Lista

11 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Fogamzásgátló

Fogamzásgátló-megoldások nőknek

A fogamzásgátlás a terhesség megelőzését szolgálja. Segítségével a nem kívánt terhesség megszakítása elkerülhető.

Az első fogamzásgátló tabletta 1960-ban jelent meg a piacon. Azóta számos méhen belüli fogamzásgátló eszköz, fogamzásgátló tapasz és injekció, valamint a női óvszerek bevezetése ellenére is a tabletta a legnépszerűbb fogamzásgátlási eszköz, különösen a fiatal nők körében. A mai fogamzásgátló tabletták lényegesen kisebb adag ösztrogént tartalmaznak, mint elődeik. Ez azt jelenti, hogy rendkívül hatásosak tudtak maradni úgy, hogy kevesebb mellékhatásuk van.

Fogamzásgátló tabletták

A fogamzásgátló tabletta csakis vényre kapható. Két alapvető típusa van. A kombinált tabletták ösztrogént és progeszteront tartalmaznak, míg a mini tabletta csak progeszteront. A sürgősségi fogamzásgátló tabletta a védekezés nélküli szexuális aktus után javasolt.

A kombinált tabletták a mindennapos alkalmazás mellett 99%-os hatékonyságúak. A kiterjesztett ciklusú tabletta viszonylag újdonságot jelent a piacon. ez is ösztrogént és progeszteront tartalmaz. A szokásos 21 vagy 28 napos tablettákkal ellentétben azonban ez 81 vagy 84 napnyi aktív tablettát tartalmaz, vagyis csak körülbelül háromhavonta van menstruáció. Van egy 365 napos változata is, amely teljesen megszünteti a menstruációs ciklust.

A mini tabletta vagy más néven gesztagén tabletta nem tartalmaz ösztrogént. A szoptató nők számára fejlesztették ki, az ösztrogén ugyanis csökkenti a tejtermelést.

Egyéb fogamzásgátló eszközök

A hüvelykúp helyileg alkalmazandó fogamzásgátló. Spermaölő (spermicid) hatóanyagot tartalmaz, egy olyan kémiai anyagot, amely tönkreteszi a hímivarsejteket. A hüvelykrém hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

Többféle méhen belüli "Y" alakú spirál eszköz is forgalomban van.

Újdonságnak számít a spirálhoz hasonló működésű méhen belüli fogamzásgátló eszköz is, mely a méh üregébe helyezve hormonmentesen véd a nem kívánt terhességtől 5 teljes éven keresztül. A hormonmentes fogamzásgátló a hagyományos T-alakú spirálokhoz képest jelentősen kisebb.

Mindezekről bővebb tájékoztatást akár a Pingvin patikákban is kaphat, a termékeket pedig a Pingvin Patika webáruházában is megtekintheti.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.