Fényvédő sprayk

Fényvédő sprayk

A napozás relaxáló és egészséges tevékenység, hiszen szervezetünk termelheti a hasznos D-vitamint. Nem árt azonban alaposan odafigyelni napozás közben a fényvédelemre, hiszen az erős UV-sugarak kellemetlen leégéshez vezethetnek. A fényvédő sprayk könnyedén felvihetők a bőr felszínére, és nem hagynak foltokat, ragacsos, nehéz érzést. A honlapunkon számos napozó- és fényvédő készítmény közül válogathat, felnőttek és gyermekek számára egyaránt!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

1-24/37 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-24/37 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Fényvédő spray-k

Kényelmesen használható a fényvédő spray

Sokan tudják, hogy kánikula idején 11 és 16 óra között ajánlott árnyékba húzódni, hiszen délidőben a derékszögben érkező sugaraknak keskenyebb levegőrétegen kell átjutniuk, mint reggel és este, ezért ilyenkor érheti őket a legtöbb ártalmas sugárzás. Aki a napon sportol, különösen vigyázzon, mert könnyebben leég, hiszen a szél hűti a testet, és nem is venni észre a leégést.

A gyerekek kiváltképpen veszélyeztettek nyáron, hiszen bőrüknek felső és alsó rétegében rengeteg fejlődő sejt van, és becslések szerint a nap okozta bőrkárosodás 50-80 százaléka gyermekéveinkben keletkezik. Akik gyerekkorukban sokat tartózkodtak napon, azoknál nagyobb eséllyel alakul ki bőrrák, ezért ebben a korban kiemelten fontos a bőrvédelem.

A kicsiknek is ajánlott a fényvédő spray

Sokan fehér pólóba bújnak, vagy öltöztetik gyermeküket, így keresnek menedéket a különösen erős napsugarak ellen. Meglepő, hogy csak sötét színű ruházatban lehetünk biztonságban a nap alatt, illetve a legideálisabb, ha speciálisan erre a célra kifejlesztett, UV-szűrős ruhával védjük bőrünket a leégéstől.

De nem lehetünk egész nap napsugárzástól védett helyen, ezért gondoljunk a fényvédelmet szolgáló termékek, például a fényvédő spray naponta többszöri használatára. Ezt könnyebb felvinni a bőrre, mint a krémet.

Fényvédelem bőrtípus szerint

Többféle bőrtípust is megkülönböztet az orvostudomány: az 1. bőrtípusba tartoznak a vörös vagy világosszőke hajú, fehér bőrű emberek, akik szinte sohasem barnulnak le. A 2. típus először leég, majd lebarnul, a 3. típus már ehhez képest jól barnul. A 4. típus szinte sohasem ég le, míg az 5. típusba az észak-afrikai, az ázsiai és a mediterrán térségek lakói sorolhatók, a 6. típus a fekete bőrűeké.

A gyerekek bőrszínüktől függetlenül és az 1. típusba tartozók válasszanak minimum 40-es faktorszámú fényvédőt. A 2. típusnak legalább 20-as, a 3.-nak legalább 10-es fényvédő faktorra van szüksége, a 4.-es és az afölötti bőrtípusokba tartozók az alacsonyabb jelölésű készítményeket is használhatják.

Miért válasszunk fényvédő spray-t?

Különösen a kisgyerekek bőrápolására ideális a fényvédő spray, mert könnyen felvihető a kicsik érzékeny, puha bőrére, és egyenletesen, gyorsan elterül a bőrfelületen. Nem ragad, kiválóan hidratálja a bőrt. Többféle, magas faktorszámú változatban is kapható; egyes típusait pedig kifejezetten az 1 év alatti babák számára fejlesztették ki. A babák számára kapható termékek a legtöbb esetben kémiai fényvédőszűrő - mentesek, és csak fizikai fényszűrőt tartalmaznak. Mit jelent ez? A kémiai fényszűrők hagyományosan elnyelik az UV-sugarakat. A fizikai fényvédők közé sorolt termékek kismértékben ugyan, de vissza is tükrözik azokat a bennük lévő ásványi anyagok (cink, titánium) által.

Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.