Irrigátor

Irrigátor

Az irrigátor egy olyan eszköz, amely a női hüvely öblítésére használható. Rendszeres alkalmazása segít a hüvely öntisztuló folyamatainak megőrzésében és az intim higiénia fenntartásában. Fertőzés esetén helyreállítja a hüvelyváladék természetes flóráját a gyorsabb gyógyulás érdekében. Egészsége érdekében mindig törekedjen az intim higiéniájának megőrzésére! Nézzen körül a honlapunkon található intim zuhany és pezsgőtabletta formátumú irrigátorok között!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

2 177 Ft

EP

Internetes ár:

2 168 Ft

EP

Internetes ár:

1 376 Ft

EP

Internetes ár:

2 276 Ft

EP

Internetes ár:

6 272 Ft

Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Irrigátor

Hüvelyöblítés irrigátorral

A nőgyógyász szakmát és a hölgyeket is megosztja a hüvelyöblítést szolgáló irrigátor hasznossága. Nézzük, mit érdemes tudni róla!

A hüvely feladata, hogy védje, óvja, tisztán és nedvesen tartsa magát, a közösülés helyét és a mögötte megbújó nemi szerveket. Az egészséges hüvely nem steril, de megfelelően tiszta, és ki is öblíti magát. A hüvely a benne termelődő váladék miatt állandóan nedves, a váladék kémhatása termékeny korú nőben enyhén savas, 3,8-4,5 közötti pH-jú. Összetétele nem állandó, mivel hormonális, életkori, havi ciklustól és nemi élettől függően erőteljesen változik.

A nemi élet során a férfi baktériumai is a hüvelybe kerülnek, a baktériumflórát ez is megváltoztathatja, és bizony csökkentheti a hüvelyi védelem hatásfokát. A női hüvely ehhez idővel alkalmazkodik, új egészséges egyensúly áll be. Emiatt nem kell hüvelyt öblíteni az ondó befogadása után. Ám a gyakori partnerváltás nem kedvez a hüvelyegészségnek. Ha a pH-értéke felborul, a fertőzés könnyebben alakul ki. Ilyenkor minden esetleg érdemes szakorvoshoz fordulni. Amennyiben ő úgy ítéli meg, javaslatára használható irrigátor.

Hogyan működik az irrigátor?

Az irrigálás a hüvelyöblítés olyan módja, amikor a hüvelybe enyhe nyomással folyadékot juttatnak egy csövön keresztül. Amint a folyadék elhagyja a hüvelyt, kimossa a hüvelytartalmat. A tisztaság érzését adó egyszerűen használható terméket a gyógyszerész, szakorvos javaslata alapján érdemes használni, egyes vélemények szerint heti egyszeri használat bőven elég. Fertőzés kikezelése után kifejezetten hasznos az irrigálás. De a megfelelő használat betartása roppant fontos, különben több kárt okozunk vele, mint hasznot.

Hibák az irrigátor használata során

Például gyakori hiba, hogy a nem megfelelően használt és tisztán tartott irrigáló készülékkel a nő visszafertőzi hüvelyét. Fontos az öblítéshez használt vízsugár útja és erősségének beállítása. Ha az öblítő oldat nem tud kifolyni, nem tudja megfelelően eltávolítani a kórokozó organizmusokat.

A túl mélyre vezetett készülék éppúgy okozhat bajt, mint a túl kevéssé bevezetett. Utóbbi például, nem tudja kimosni az egész hüvelyt. A hüvelygyulladás kórokozóinak eltávolításához, a hüvelyfal alapos lemosásához erős vízsugár szükséges, a kezelés későbbi szakaszában viszont a gyenge vízsugár előnyös, nehogy a már betelepített baktériumflórát és a hüvelyváladékot az immunanyagokkal együtt újból kimossa.

A Pingvin Patikákban kapható intim zuhanyok, a hüvely tisztaságát elősegítő hüvelyi pezsgőtabletták használatáról kérje gyógyszerésze, orvosa segítségét!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.