Inzulinpumpa tartozékok

Inzulinpumpa tartozékok

Inzulinpumpa tartozékok - Pingvin Patika

Corsodyl


Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

7 874 Ft

Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Inzulinpumpa tartozékok

Inzulinpumpa nem, de tartozékai a patikákban is elérhetőek

Az inzulinpumpa azzal könnyíti meg a cukorbetegek életét, hogy folyamatosan adagolja az inzulint a betegnek.

Ez egy olyan speciális inzulinadagoló készülék, ami a hasnyálmirigy inzulin elválasztását a lehető legjobban utánozni képes, ezáltal a lehető legegyenletesebb és a táplálkozáshoz leginkább adaptálható inzulinmennyiség bejuttatását teszi lehetővé. A műszer megfelelő beállításaival az inzulinadagolás egyszerűbbé válik.

Az inzulinpumpa működési elve

A szerelék cseréjét csak 2-3 naponta kell elvégezni, ezzel kiváltható a gyakran napi 4-5-szöri inzulinadás: így csupán két – három naponta egy alkalommal történő szúrás szükséges.

Működése két programon alapul. Ennek egyik része a folyamatos inzulinadagolás, ami az úgynevezett bázisütem megadását jelenti. A bázisütem feladata a hormonális hatások és a mozgás vércukor változtató – emelő és csökkentő – hatását ellensúlyozni.

Az inzulinpumpa segítségével óráról órára beállítható az adagolt inzulinmennyiség. A pumpák szerkezetének finomodásával lehetőség nyílik arra is, hogy nem csak egy bázisprogramot állíthatnak be használói, hiszen a mindennapok hormonális hatásai és mozgásigénye sem egyforma.

Az inzulinpumpa programozható

Az inzulinpumpa másik programja a bólus program. A kiindulási (mért) vércukorszint és az elérni kívánt vércukorszint (célérték) segítségével meghatározhatóvá válik a korrekciós inzulinmennyiség, aminek beadása nélkül, ha másképp (pl. mozgással vagy kevesebb szénhidrát fogyasztásával) nem segítünk, a vércukorértékek magasak maradnak.

Ehhez ismerni kell az egyénre szabott inzulinérzékenységet, ami a mmol/l-ben megadott vércukorcsökkentő hatást jelenti, amit egy egység bólusinzulin beadásával el tudunk érni. Ez felnőtteknél általában 2,2 mmol/l, de nagyon sok tényezőtől függően változhat. Emellett a szénhidrát mennyiségétől függően változó mennyiségű inzulin adása szükséges, ezt az úgynevezett szénhidrátarány segítségével határozhatjuk meg, ami az egy egység inzulin adása mellett elfogyasztható szénhidrát grammban megadott mennyiségét jelenti.

Inzulinpumpa- tartozékok a Pingvin Patikákban

Az pumpakezeléssel adagolt inzulin a lehető legjobban igazodik az egyéni igényekhez. A pumpa nem gondolkodik helyettünk, ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabban tudjuk használni, szükséges a rendszeres vércukormérés, és a táplálékok összetételének lehető legjobb ismerete.

A Pingvin Patikákban az inzulinpumpához szükséges infúziós szerelék és tároló fecskendő is kapható.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.