Egyéb nőgyógyászati tesztek

Egyéb nőgyógyászati tesztek

A női hüvely rendkívül speciális és érzékeny terület, amely higiéniájának megőrzése első számú feladat. A női hüvely baktériumflórája arra törekszik, hogy fenntartsa az egészséges működést és a megfelelő pH-értéket. Hüvelyi fertőzés esetén ezek a jótékony baktériumok elpusztulhatnak, növelve a kórokozók terjedését. Kínálatunkban a különböző hüvelyi fertőzések és a pH-érték kimutatására alkalmas nőgyógyászati tesztek közül válogathat!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

2 906 Ft

EP

Internetes ár:

1 322 Ft

Viola Chlamydia teszt

Kiszerelés: 1x

Internetes ár:

4 455 Ft

Internetes ár:

2 391 Ft

EP

Internetes ár:

2 348 Ft

Internetes ár:

1 754 Ft

Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Egyéb nőgyógyászati tesztek

Mire valók még a nőgyógyászati tesztek?

A terhességi teszten és a termékenységi teszten kívül egyéb nőgyógyászati tesztek is forgalomban vannak. Ilyen például a hüvely pH értékét kimutató teszt.

Az egészséges nők hüvelyváladékában nagy számban megtalálható Lactobacillusok (más néven Döederlein-pálca) védelmet nyújtanak a fertőzésekkel szemben. Ezek a bacilusok savas pH-jú közeget biztosítanak, amelyet a fertőzést okozó baktériumok nem tolerálnak, nem képesek ilyen közegben elszaporodni, és betegséget okozni.

Ezért jó a pH értéket mérő nőgyógyászati teszt

A hüvely a benne termelődő váladék miatt állandóan nedves, a váladék kémhatása termékeny korú nőben enyhén savas, 3,8-4,5 közötti pH-jú. Ha a hüvely ökológiai egyensúlya felborul, a Lactobacillusok aránya lecsökken, így a hüvely pH-ja emelkedni kezd, elszaporodnak olyan baktériumok, melyek gyulladást okoznak a hüvelyben.

A leggyakrabban a hüvelyflóra antibiotikum szedését követően borul fel. Hiszen a Lactobacillus is baktérium, és az antibiotikum nem válogat jó vagy rossz baktérium között, így elpusztítja a normál flóra alapját képező bacilusokat is. Ha felborul a normál flóra, hüvelygyulladás alakul ki. Leggyakrabban a kínzó viszkető érzéssel, bő folyással járó gombás hüvelygyulladás áll a panaszok hátterében. Gomba egyébként a normál flórában, panaszmentes nők hüvelyében is jelen lehet. Előfordulhat a fogamzásgátló tabletta szedése alatt is a hüvely gombás fertőzése. Ha már orvosi vélemény nélkül is él a nőben a gyanú, hogy valami nincs rendben, kezdetnek jó, ha a hüvely pH értékét kimutató tesztet vásárol. Ennek eredménye már remek kiinduló pont lehet a következő lépéshez, vagyis a nőgyógyászati vizsgálathoz.

Egyéb nőgyógyászati tesztek

Ugyancsak hasznos, ha van a házi patikában otthoni öndiagnosztikai teszt Chlamydia trachomatis fertőzés diagnosztizálására. Az eredmény alapján nem is kell sokat habozni, irány a szakorovos.

A hüvelyfertőzés teszt több mint 90 százalékos pontossággal, néhány másodperc alatt segít megállapítani a hüvely pH és a tünetek alapján, hogy hüvelygombától vagy bakteriális vaginózistól (BV-től) van szó, és támpontot ad a megfelelő kezelés kiválasztásához.

A Pingvin Patika webáruházában többféle pH-értéket mérő tesztet talál, de egyéb fertőzések kimutatására is talál megoldást!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.