Lábizzadás ellen

Lábizzadás ellen

Az izzadás bár természetes jelenség, és a szervezet hőháztartásában van fontos szerepe, mégis kellemetlen tüneteket okozhat, ha túlzott mértékű. A lábizzadás esetében is a verejtékmirigyek túlműködéséről beszélhetünk. A nem megfelelő szellőzés esetében gombák és baktériumok szaporodhatnak el a lábbeli viselésekor, melyek kellemetlen szagokat eredményezhetnek. Kínálatunkban sarok- és lábápoló termékek mellett lábizzadás elleni spray-k közül is válogathat!

Bioderma Photoserm


Megtekintés Rács Lista

12 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Dr.Kelen Deo Lábspray

Kiszerelés: 100ml

Internetes ár:

1 817 Ft

Internetes ár:

1 779 Ft

Naturland Lábhintőpor

Kiszerelés: 100g

Internetes ár:

1 563 Ft

Internetes ár:

2 116 Ft

Internetes ár:

1 907 Ft

Internetes ár:

2 024 Ft

Internetes ár:

1 169 Ft

Sana lábápoló spray

Kiszerelés: 150ml

Internetes ár:

1 466 Ft

Internetes ár:

1 232 Ft

Internetes ár:

1 196 Ft

Silanus Izsóp lábkrém

Kiszerelés: 60ml

Internetes ár:

2 339 Ft

Silanus Izsóp lábszesz

Kiszerelés: 100ml

Internetes ár:

2 627 Ft

Megtekintés Rács Lista

12 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Lábizzadás ellen

Mit tegyünk lábizzadás ellen?

A talpak fokozott izzadása nemcsak kellemetlen szagot és bőrbetegségeket okozhat, hanem zavaró lehet a mindennapokban is. A talpizzadásra való hajlam ellen tehetetlenek vagyunk, de az izzadás mérséklésére és a következmények (lábszag, gombásodás, ekcéma) megelőzésére van lehetőség.

A lábizzadás okai

Bár a kellemetlen lábszag gyakran a hiányos higiénia eredménye is lehet, ám a talpak fokozott izzadása túlnyomó részt genetikai hajlamra vezethető vissza. Gyakran a vegetatív idegrendszer szimpatikus idegeinek fokozott aktivitása vagy pajzsmirigy probléma állhat a kórosan sok verejtéktermelés hátterében. Amennyiben a túlzott izzadás valamilyen betegség tünete vagy velejárója, elsődlegesen a betegséget kell kezelni.

A szokások is befolyásolják az izzadás mértékét: nem megfelelő lábbeli, megfelelő higiénia hiánya, többnapos zokni viselése, szűk lábbeli, nejlonharisnya, gumicsizma. Fokozott verejtékezéssel járhatnak az erős érzelmek, indulatok is, így például a harag, a stressz, a félelem, az idegesség vagy az öröm, hiszen a talpakon és a tenyereken különösen sok verejtékmirigy található.

Ezért veszélyes a kezeletlen lábizzadás

A kellemetlen lábszag mellett komolyabb problémát jelent, hogy a talpak fokozott izzadása ideális környezetet teremt a láb- és körömgombásodás, valamint az ekcéma kialakulásához. A gombák és baktériumok meleg, nedves környezetben szaporodnak legjobban, így ezek a feltételek hozzájárulnak gyors szaporodásukhoz. Az ekcéma viszketést okozhat, és a vakarás során a bőr sérüléseket szenvedhet, amelyeken keresztül a kórokozók bejuthatnak a bőrbe, s így sebfertőzést okozhatnak. Fontos tehát a megfelelő higiéniai intézkedések és kezelések alkalmazása a lábproblémák megelőzése érdekében.

Tippek talpizzadás ellen

A higiénia rendkívül fontos: minden nap alaposan mossuk meg lábainkat antiszeptikus szappannal és vízzel! A tisztálkodás után alaposan töröüljük meg lábainkat, ideértve a lábujjak közötti területeket is. Hasznos az antiszeptikus púder, krém vagy izzadásgátló hatóanyagú lábspray. Természetes anyagú zoknit viseljünk, kerüljük a szintetikus anyagokat! A pamutból készült zoknik például jobban engedik levegőzni bőrt, és könnyebben felszívják a nedvességet. Rendszeresen sportoljunk! A rendszeres fizikai aktivitás segíthet a verejtéktermelés mértékének csökkentésében, így hozzájárulhat a kellemetlen lábszag és a túlzott izzadás csökkentéséhez.

Számos lábspray, hintőpor, izzadás elleni spray, cipő- és lábdezodor, lábszesz segít a tünetek mérséklésében, a kellemetlen szagok megszüntetésében. Ezeket keresse a Pingvin Patika webshopjában!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.