Szúnyogriasztó, kullancsriasztó

Szúnyogriasztó, kullancsriasztó

Az önfeledt nyári vakáció gyakori elrontója a kellemetlen rovarraj, amelyek csípéseikkel viszkető, fájdalmas kiütéseket okozhatnak. A rovarcsípések megelőzése érdekében a rovarriasztó készítmények, a rovarcsípések kezelésére és a tünetek enyhítésére pedig kenőcsök és gélek lehetnek segítségül. A kullancs és a szúnyog súlyos betegségeket is terjeszthet, ezért érdemes minden nyarat a honlapunkon is található rovarriasztók beszerzésével kezdeni!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

2 879 Ft

Internetes ár:

1 709 Ft

Internetes ár:

494 Ft

Internetes ár:

1 619 Ft

Internetes ár:

1 619 Ft

Internetes ár:

1 619 Ft

Internetes ár:

2 060 Ft

Internetes ár:

2 456 Ft

Internetes ár:

2 042 Ft

Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Szúnyogriasztó, kullancsriasztó

Nyaraláskor ne maradjon otthon a szúnyog- és kullancsriasztó!

Ma már a szúnyogcsípés sem egyszerűen bosszantó, hanem veszélyes is lehet, nem beszélve a kullancscsípésről. Főleg tavasztól őszig van mitől félni, ezért a természetbe csakis szúnyogriasztóval, kullancsriasztóval felszerelkezve induljunk!

Magyarországon a szúnyogriasztók hatóanyagai engedélykötelesek és a mai tudásunk szerint emberre nem veszélyesek. De egyre inkább terjed az igény a természetes eredetű riasztók iránt, melyek az élővilágot nem károsítják, ilyen hatóanyag a para-mentán-3,8-diol nevű hatóanyag. Ezt tartalmazó szerekben koncentrációja 5-30%, 2 éves kortól használható, és rovarriasztó időtartama 3-7 óra. Ezt a hatóanyagot a citronelle és eukaliptusz olajból állítják elő, a benne levő hatóanyag feldúsításával.

Mesterséges eredetű szúnyogriasztók

A DEET vagy más néven dietil-toluamid riasztó hatása már évtizedek óta ismert. Bőrre kerülve ingerlő hatású lehet, így sérült bőrre, ruha alá ne permetezzük. A hatóanyag mennyisége a készítményekben 7-50% lehet, 2 éves kor alatt nem alkalmazható, a magas hatóanyag-tartalmú készítmények csak felnőtteknél használhatóak. Koncentrációtól függően 2-9 órán keresztül ad védelmet és naponta legfeljebb 1-2x alkalmazható.

Kullancsriasztónak is jó

A megfelelő szúnyogriasztó kiválasztásánál három szempontot kell figyelembe venni: ki és hol fogja használni a szert és szükség van-e kullancs elleni védelemre is. Az előbbiekben felsorolt vegyületek kullancsriasztók is, és eltérő a készítmények által nyújtott védelem időtartama. Kismamáknak és gyermekeknek a citriodiol vagy az IR3535 összetevőjű szer az ajánlható. Ha olyan helyre megyünk, ahol sok a szúnyog, akkor a magas hatóanyag-tartalmú, hosszú ideig védelmet nyújtó szert válasszuk. Az összetevők, illetve hogy mennyi ideig véd szúnyog és kullancs ellen a szer, szerepel a szer címkéjén. Mindezek alapján ki tudjuk választani a nekünk megfelelő, és felhasználási módban is kedvező riasztó készítményt.

Hová fújjuk a szúnyog- és kullancsriasztót?

Az arcbőrre a tenyérre fújt permetet kézzel kell felvinni, kerülve a szemet, szájat, orrot. A többi, ruhával nem fedett testfelületre közvetlenül ráfújhatjuk a szert. Ha valaki érzékeny a kémiai anyagokra, először kis felületen próbálja ki a készítményt.

A Pingvin Patika webshopjában többféle, pumpás szúnyog- és kullancsriasztót talál, sőt, olyat is, ami kifejezetten a kullancsok ellen véd: hatékonyan tartja távol a testről a kullancsokat, amikor például bozótos erdőben – különösen tölgy, magas fűben kirándul, dolgozik, sportol, kikapcsolódik.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.