Szolárium krém

A szolárium krémek elősegítik a szép barnulást, és védik a bőrét. Válasszon magának a szoláriumozáshoz minőségi szolárium krémet és élvezze a vonzóan barna bőrét! Télen, amikor nem ér minket sok napsugárzás, nem kell lemondanunk a szép bőrszínről. Próbálja ki a honlapunkon található szolárium krémeket, és élvezze a barnaságot!

Bioderma Photoderm


Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Dr.Kelen Solar Maxx spray

Kiszerelés: 150ml

Internetes ár:

2 609 Ft

Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Szolárium krém

Mire jó a szolárium krém?

A napozás veszélyei miatt könnyű abba a tévedésbe esni, hogy a szolárium a biztonságos barnulás forrása. Használata ugyanis 75 százalékkal növeli meg a bőrrák kialakulásának veszélyét. UV tartományban sugároz, ami ugyanúgy károsítja a bőr mélyebb rétegeit, azok idő előtti öregedését és szárazságát okozva, mint a napból jövő ultraibolya sugárzás hasonló tartománya.

Ezért lehet veszélyes a túlzott szolárium

Mint ismeretes, az ultraibolya sugárzás két fő típusra - UV-A és UV-B- bontható. Az UV-B sugaraknak köszönhetően lesz napbarnított bőrszínünk, azonban kellő óvatosság hiányában ezek okozzák a leégést is. A szoláriumokat ezért úgy tervezték meg, hogy az általuk kibocsájtott ultraibolya sugarak döntő többségét az UV-A tartományból nyerjék, elkerülve ezzel a bőrégést.

Az UV-A sugarakról azonban már több esetben kimutatták, hogy felgyorsítják a bőröregedést és elősegítik a legveszélyesebb bőrdaganat, a melanoma kialakulását. Ráadásul a napfény kellemes „mellékhatásaként” jelentkező D-vitamin termelődés a bőrben csak az UV-B sugarak hatására következik be. Az UV-A sugarak viszont csökkentik a bőrben az UV-B sugarak hatására keletkező D-vitamin mennyiségét. Nem csoda, hogy az Egészségügyi Világszervezet rákkutató hivatala a szoláriumot a legerősebb rákkeltők közé sorolta.

A fentiekben leírtak miatt óvakodjon az intenzív szoláriumtól! A kúraszerűen alkalmazott szoláriumozás, illetve nagy dózisú UV sugárzás, főleg ha még le is égünk, sokkal veszélyesebb, mint a rendszeres kis dózisú UV sugárzás. De egyéb veszélyeket is rejt magában a szolizás: kötőhártya-gyulladás alakulhat ki, különböző fertőző betegségeket, főleg bőrgombát, szedhetünk össze.

Szolizás előtt szolárium krém

Ha semmiképpen nem tud lemondani a szolárium gépekben töltött kellemes percekről, használjon szolárium krémet vagy spray-t, amely segíti a barna hatás elérését! Ezt a krémet speciálisan szoláriumozáshoz fejlesztették ki. Használatával mélyebb, tartósabb barnulás érhető el rövid idő alatt, mivel több pigment keletkezik a bőrben. Megakadályozza a ráncok kialakulását, hidratálja bőrt. Antioxidáns és bőröregedésgátló hatású E és B2 vitaminok pedig védik és bársonyossá varázsolják a bronzbarna bőrt.

Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.