Vízszűrő

Vízszűrő

A kompakt vízszűrők használata egyre gyakoribb, hiszen környezetbarátabb megoldást biztosítanak, mint a műanyag palackos vizek megvásárlása. Egészségünkre, életmódunkra is jó hatással van a kiváló minőségű tisztított víz. A vízszűrő megszűri a klórt, a növényvédő szereket, nehézfémeket és egyéb szennyeződéseket, valamint lágyítja a vizet, amely a vízkövesedés okozója. Termékeink között különböző vízszűrő kancsók és tartozékok közül válogathat!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

15 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

4 689 Ft

Internetes ár:

7 820 Ft

Internetes ár:

14 471 Ft

Internetes ár:

6 650 Ft

Internetes ár:

4 886 Ft

Internetes ár:

2 807 Ft

Internetes ár:

6 839 Ft

Internetes ár:

6 839 Ft

Internetes ár:

6 839 Ft

Internetes ár:

8 882 Ft

Internetes ár:

7 999 Ft

Internetes ár:

3 822 Ft

Internetes ár:

16 640 Ft

Internetes ár:

7 280 Ft

Megtekintés Rács Lista

15 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Vízszűrő

Igyunk vizet vízszűrő kancsóból!

A víz, ezzel együtt az ivóvíz minősége évek óta a legtöbb országban napirenden van, hiszen nem elég, hogy a Föld vízháztartása fogy, de a tisztasága, fogyaszthatósága is egyre inkább megkérdőjelezhető.

Kell-e szűrni a vizet?

A hazai lakossági fogyasztásra szánt vezetékes vizet rendszeres vizsgálják, az ország legnagyobb részén kiváló az ivóvíz minősége. Nyugodtan fogyasztható egyenesen a csapból is. Igaz, az elöregedett vezetékekből kioldódó anyagok, illetve a kialakuló pangóvíz (állóvíz) esetenként kellemetlen íz- és szaghatás tapasztalható. A vezetékrendszer felújításával ez a probléma nagymértékben kiküszöbölhető.

Ásványvíz vagy vízszűrés?

Ennek ellenére egyre többen fogyasztanak inkább palackozott ásványvizet. Ha már PET-palackos vizet vásárolunk, jobb a szénsavmentes változat. Az ásványvíz fogyasztása a szervezet ásványianyag-szükségletét kielégíti, így a hőség idején a szokásosnál nagyobb folyadék- s azzal az ásványianyag-veszteség legegyszerűbb pótlására alkalmas.

Viszont nem minden palackozott víz ásványvíz, még ha annak is látszik, illetve nem ásványi anyagokban különösen gazdag víz. Könnyen találni csekély vagy igen kis ásványi anyag tartalmú palackozott vizet a boltokban.

Vannak, akik a szűrt vízre szavaznak, ehhez átfolyó rendszerű, mosdó – és mosogatókagylókhoz beépíthető berendezések is elérhetőek. Ide tartoznak a fordított ozmózis elvén működő víztisztítók, amelyek a hasznos sókat (kalcium, magnézium) is kiszűrik a vízből, pedig ezek fontosak a szervezet számára, cserébe viszont száz százalékosan eltávolítják a klórt és a vasat a vízből.

Vízszűrő kancsók

A vízszűrő kancsók népszerűsége is egy nagyobb. A cserélhető, könnyen beszerezhető vízszűrő betéttel működő kancsóból nyert víz íze lágyabb, finomabb és átlátszóbb, tisztább. A szűrőbetét nem szűri ki a szervezet számára hasznos ásványi anyagokat a vízből, ugyanakkor a kancsóból öntött víz vegyszertartalma kevesebb, mint a vezetékes vízé - kevesebb klór, réz, ólom marad benne.

A Pingvin Patika webáruházában többféle vízszűrő kancsó, illetve szűrőbetét vásárolható meg.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.