Striák

Striák

A terhességi csíkok, striák megjelenése a várandósság során a legtöbb nőt érinti. A bőr hirtelen nyúlása következtében alakulnak ki, és jellemzően a harmadik harmadban a leglátványosabbak. A megelőzésük érdekében érdemes már a terhesség első hónapjaiban is striák elleni krémeket, géleket, olajokat alkalmazni. Honlapunkon széles kínálattal várjuk baba-mama termékekkel és terhesség során alkalmazható bőrápoló készítményekkel!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

15 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Vegán

Armonia édes Mandulaolaj

Kiszerelés: 250ml

Internetes ár:

1 979 Ft

Babé Stria elleni krém

Kiszerelés: 200ml

Internetes ár:

12 230 Ft

Internetes ár:

5 084 Ft

Internetes ár:

7 577 Ft

Internetes ár:

4 616 Ft

Internetes ár:

2 348 Ft

Dr.Kelen Stria krém

Kiszerelés: 100ml

Internetes ár:

2 204 Ft

Internetes ár:

5 976 Ft

Internetes ár:

2 303 Ft

EP

Internetes ár:

6 776 Ft

Internetes ár:

5 696 Ft

Internetes ár:

2 711 Ft

Internetes ár:

3 716 Ft

Megtekintés Rács Lista

15 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Striák

Van megoldás a striákra?

A terhességi csíkoktól a legtöbb édesanya retteg. Nem véletlenül: a szülés után elhalványuló, de soha el nem tűnő gyöngyház-fehér, ezüstös csíkok sok nőben gátlásokat ébresztenek. Mit lehet tenni ellenük?

Ezért alakul ki stria

A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, gyakran a terhesség alatt, illetve túl intenzív testépítéskor. E csíkok leginkább hason, combon, csípőn, fenéken, mellen jelennek meg, amikor a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad. A kötőszöveti gyengeséget a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is fokozhatja, azonban a genetika is sok esetben ludas lehet. Stria döntően a nőknél alakul ki, mivel a kötőszövet náluk sokkal lazább szerkezetű; csak így tud alkalmazkodni a terhességhez.

Hogyan előzzük meg a striákat?

Kerüljük a gyors súlycsökkenéssel, visszahízással járó jojó-diétát! Ez a bőr állapota és a szervezet alkalmazkodóképessége szempontjából is fontos. Már a terhesség elejétől használjuk a bőr rugalmasságát fokozó készítményeket, szorítsuk vissza a hízást. Serdülőkorban, amikor hirtelen növés vagy súlygyarapodás is előfordulhat, a tinik is használjanak a bőrt rugalmasító készítményeket. Jól feszesíti és hidratálja a bőrt a mogyoróolaj, a lenolaj és a kökényolaj, mandulaolaj (ezeket testápolóba vagy bázisolajba keverve ajánlott használni). A napi 2-3 liter folyadékfogyasztás, a nyers zöldségek és gyümölcsök a magas antioxidáns tartalmuk miatt segítik a bőr frissességét. A cinkben gazdag magvak, a tojás, a máj és a szilíciumot tartalmazó teljes kiőrlésű gabonafélék és a tengeri halak is ajánlottak. A hideg-meleg váltófürdő feszesíti a bőrt, fokozza a vérkeringést.

Hogyan tüntessük el a striákat?

A megelőzés ebben az esetben hatékonyabb lehet, mint a terhességi csík eltüntetése, ugyanis a zavaró csíkok sosem tűnnek el teljesen, legfeljebb halványodni fognak, még a legjobb, e célra kifejlesztett krémek, készítmények használata mellett is. A stria a szülés utáni időszakban egyébként is kifakul, világos árnyalatúvá válik.

Azonban a patikákban kapható készítmények segíthetnek a striák enyhébb fokú kialakulásában. Bőrápoló gélek, olajok, testápolók, száraz bőrre készült hidratáló krémek adhatnak reményt az anyáknak. Ezeket előírás szerint naponta akár több alkalommal is ajánlott felvinni a kényes területekre.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.