Bimbóvédő

Bimbóvédő

A szoptatás nem könnyű dolog, fájdalommal és kellemetlen tünetekkel is járhat. Amellett, hogy táplálékot ad a gyermeknek, és meghitt pillanatokat élhetnek át együtt, sok problémát okozhat. A mellszívó készülék a tejelválasztás beindításában segíthet, a melltartóbetét pedig a szivárgás és a mellbimbó problémákra nyújt megoldást. A baba-mama termékeink között is megtalálható bimbóvédő krém pedig hidratálja és ápolja az igénybevett mellbimbót. 

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

4 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

2 861 Ft

EP

Internetes ár:

6 776 Ft

EP

Internetes ár:

3 716 Ft

EP

Internetes ár:

3 968 Ft

Megtekintés Rács Lista

4 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Bimbóvédő

A szoptatást teszi könnyebbé a bimbókiemelő és a bimbóvédő

Sokak szerint a szoptatás pillanatait megélni maga a csoda, mert az intim pillanatok jót tesznek az anya-baba kapcsolatnak, segíti a kötődést és az anyatejnél egyébként sincs jobb táplálék a gyermek számára. Ez így is van, de sok anya kínos perceket él át a kisebesedett, berepedezett mellbimbója miatt, amely a baba erős szívó mozdulataira még jobban fáj. A sebgyógyulásra alig van idő, hiszen néhány óránként a procedúra megismétlődik.

Bimbóvédő vagy bimbó kiemelő?

Ha már sebes, repedezett a mellbimbó, annak védelmét szolgálja a bimbóvédő, illetve a megelőzésben is szerepe van: a mellbimbó és a bimbóudvar esetleges sérülései ellen véd. A szilikon anyagú bimbóvédőt a szoptatás előtt a mellbimbóra kell felhelyezni. A baba gyakorlatilag ezen keresztül szopik, olyan, mintha cumizna. Ezért a szoptatási szakemberek csak átmeneti használatra javasolják, mert tartós használata helytelen szoptatási technikát eredményezhet, cumizavarhoz vezethet, illetve ronthatja a szopás hatékonyságát, ami akár az anyatej elapadását is okozhatja. A legjobb, ha a szoptatási technikán változtat az anya, mert helyes technikával elkerülhető a mellbimbó és a bimbóudvar kisebesedése.

A bimbókiemelő tartós megoldás

Alkati kérdés, kinek, milyen formájú, alakú a mellbimbója. A lapos, befelé forduló bimbót nem tudja bekapni a baba; a bimbókiemelőnek ilyenkor igazolódik a létjogosultsága. Ez a mellbimbót körülölelő korong a lapos vagy befelé forduló mellbimbóból nyomás hatására kiemelkedő mellbimbót „varázsol”. Így a baba az egész mellbimbót és a bimbóudvar minél nagyobb részét is be tudja venni a szájába. A bimbókiemelő tehát a mellbimbó formálására szolgál, így biztosítja a könnyebb szoptatást.

Bimbóvédő krémek mindennapos használatra

A mellbimbók ápolására nagy gondot kell fordítani a szoptatás hónapjaiban, hiszen gondoljunk csak bele, jó esetben akár egy évig, vagy még tovább táplálja gyermekét az anyag mellén keresztül. Idővel már fogacskái is vannak a babának, gyakran „harapnak” is a kicsik. Az érzékeny, sebes mellbimbó megnyugtatására és védelmére ajánlott krémet szoptatás után vigye fel a mell érintett területeire, és akkor sem kell letörölni, amikor elérkezik a szoptatás ideje. A természetes lanolin tartalom ugyanis nem árt a babának. Léteznek olyan speciális krémek is, amelyek már terhesség alatt is használhatóak, hiszen felkészítik a mellet a szoptatásra, puhítják, hidratálják azt.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.