Kullancs csipesz, kullancs eltávolító kanál

Kullancs csipesz, kullancs eltávolító kanál

Nyáron is számos veszély, például kellemetlen rovarcsípés leselkedik, amely befolyásolhatja bőrünk és szervezetünk egészségét. A kullancs súlyos betegségeket okozhat, épp ezért nyáron érdemes minden szabadban töltött hosszú séta, túra után alaposan átvizsgálni a testünket. Ha kullancsot találunk magunkon, kullancscsipesz és kullancseltávolító kanál segítségével könnyedén kiszedhető a bőrből. Tekintse meg a hatékony kullancseltávolító eszközeinket!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

1 124 Ft

EP

Internetes ár:

1 439 Ft

EP

Internetes ár:

1 034 Ft

Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Kullancscsipesz, kullancseltávolító kanál

Legyen a táskában kullancscsipesz, kullancseltávolító kanál!

A kullancs által terjesztett leggyakoribb betegségek a rettegett Lyme-kór és az agyvelőgyulladás. Ha kullancsot talál saját magában vagy hozzátartozójában, azonnal távolítsa el!

A Lyme-kór kór Magyarországon kiemelt közegészségügyi probléma. A kór legjellemzőbb korai tünete a bőrön fellépő elváltozás, az ún. vándorló bőrpír, később pedig idegrendszeri, ízületi gyulladások léphetnek fel. Antibiotikummal kezelhető.

A vírusos agyvelő-, illetve agyhártyagyulladást okozó vírust (kullancsencephalitist) - az ÁNTSZ adatai szerint a legfertőzöttebb (dél-)nyugati és északi országrészben minden ezredik kullancs hordozza a megbetegítő vírust. A kevésbé fertőzött területeken pedig minden 5-10 ezerből egy fertőzőt -, Tibolát, továbbá a hazai kullancsok egyötöde Lyme-kórt is terjeszt.

A kullancscsipesz, kullancseltávolító kanál haszna

Ezért fontos a rovarriasztó spray-k, krémek, gélek használata a természetben, illetve ezért nagyon fontos az esetleges csípés utáni ellenőrzés, megfigyelés. Ha a csípés gyanús, orvoshoz kell fordulni. Az is elengedhetetlen, hogy egy-egy erdei kirándulás, szabadban töltött program esetén legyen nálunk kullancscsipesz, kullancseltávolító kanál.

A kullancs kiszedése: csipesszel, kullancskanállal

Amikor összenyomjuk a kullancs testét, a benne lévő kórokozókat – mintha egy fecskendő dugattyúját nyomnánk meg – magunkba préseljük. Igyekezni kell úgy távolítani el a kullancsot, hogy ne nyomjuk össze a testét, és persze törekedni kell, hogy az eltávolítás minél hamarabb történjen. Hegyes orrú csipesszel vagy cérnával könnyű megoldani a feladatot.

A patikákban kapható egy rugós, acélból készül csipesz alkalmas a feladatra, hogy a parazitát testének összenyomása nélkül távolítsuk el. Az egyszer használatos kullancskanál műanyagból készül, túl vastag, és kissé nehéz használni.

Amennyiben beszakad a kullancs szájszerve, nem kell vele tovább bajlódni, mert ebben már nincs érdemi mennyiségű fertőző anyag, hagyjuk, hogy magától kilökődjön. A további felesleges piszkálásnak köszönhetően a csípés helye másnapra begyullad, így a Lyme-kór betegség gyanúját keltheti.

Válogasson a Pingvin Patika webáruházában is kapható speciális kullancskiszedő csipeszek, kanalak, készletek közül!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.