Vércukormérő

Vércukormérő

A diabétesz rendkívül súlyos betegség, ami jelenleg még nem gyógyítható, és élethosszig tartó odafigyelést igényel. Az 1-es típusú cukorbetegséget csak inzulinpótlással lehet kezelni, a 2-es típusúnál pedig az egészséges életmód fenntartása is segíthet. A vércukorszint rendszeres mérése megelőzheti a súlyos szövődmények kialakulását, ezért egy vércukormérő használata minden cukorbeteg számára erősen ajánlott. Válasszon a honlapunkon található vércukormérő készülékek közül!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Vércukormérő

A vércukormérő életet ment

Vércukormérőt ma már nemcsak az tart otthon, aki cukorbeteg, hanem az is, aki preventív céllal olykor szereti ellenőrizni a vércukorszintjét.

A cukorgondozás kelléke a vércukormérő

Az otthoni vércukormérés ma már szervesen kapcsolódik a cukorbeteg-gondozás folyamatába. Az 1-es és az inzulinnal kezelt 2-es típusú cukorbetegeknek rendszeresen kell mérniük vércukor-szintjüket, de a tablettával kezelt 2-es típusú cukorbetegek kezelését is elősegítheti a strukturált vércukormérés.

A vércukorszintmérő segít időben felismerni a hipo- és hiperglikémiás állapotokat, kordában tartani a vércukorszintet. Aki inzulinnal kezeli magát, az előzetesen mért vércukorszintje alapján maga dönt az inzulin adagolásáról. Döntését a korábbi vércukorváltozásokból nyert tapasztalatok is befolyásolják. Az egyénre jellemző vércukorváltozások mintáját a beteg és orvosa csak akkor ismerheti meg, ha elegendő mennyiségű, rendezetten mért, megbízható vércukorérték áll rendelkezésre.

Milyen vércukormérőt vásároljunk?

A beteg csak akkor tud helyes döntéseket hozni, ha a vércukormérője által szolgáltatott adatok megbízhatóak. Olyan, amperometriás elven működő vércukor-mérőt javasolt vásárolni, amely megfelel az ISO 15 197:2013 szabványnak. Ügyelni kell arra is, hogy a készülék Magyarországon megfelelő egészségügyi biztosítói és forgalmazói támogatottsággal rendelkezzen.

A mérés során a vérmintát egy egyszer használatos tesztcsíkra kell helyezni. A glükométerek teljes vérből mérnek vércukorszintet, bár a beállítás szerint a plazma glükóz szintet adják meg. A vércukormérő készülékeknek egyéni pontatlansága van, általában az eltérés a teljes vérből mért vércukorszinttől nem haladja meg a 0,5-0,9 mmol/l- t.

Vércukormérőhöz tesztcsík

A vércukormérő készülékekhez külön tesztcsíkok tartoznak, ezeket külön is meg lehet vásárolni a gyógyszertárakban. Arra figyelni kell, hogy egy-egy doboz testcsík szavatossága meddig érvényes.

A Pingvin Patika gyógyszerészei abban is tudnak segíteni, melyik típusú készülékhez melyik tesztcsík használható. Nézzen szét és válasszon a webáruház kínálatából!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.