Sikosítók

Sikosítók

Az intim együttlét gyakran kellemetlen akadályokba ütközhet, amelyek természetesen mindenkivel előfordulhatnak. Annak érdekében, hogy az együttlét ne fulladjon kudarcba, és a higiéniára és a biztonságra is kellő figyelem irányuljon, alkalmazzon intim sikosítót. A sikosító használata segít, hogy hüvelyszárazság esetében megfelelő nedvességgel, fájdalom nélkül történhessen az aktus. Kínálatunkban több, különböző alapú sikosító készítmény közül választhat!

Bioderma Photoserm


Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

1 781 Ft

EP

Internetes ár:

2 295 Ft

EP

Internetes ár:

7 433 Ft

EP

Gyntima síkosító gél

Kiszerelés: 50ml

Internetes ár:

2 807 Ft

Internetes ár:

1 799 Ft

EP

Internetes ár:

1 097 Ft

Internetes ár:

1 799 Ft

EP

Internetes ár:

2 456 Ft

Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Síkosító

Hüvelyszárazság esetén jön jól a síkosító

A síkosító olyan, gyakran glicerin tartalmú készítmény, amely mindkét fél számára könnyebbé, élvezetesebbé teszi a szexuális együttléteket. Azoknál a nőknél, akik hajalmosak a hüvelyszárazságra, különösen hasznos lehet. Azonban gyermekre vágyó párok körültekintően alkalmazzák, mert a készítmények összetevői károsítják a spermiumokat. De erre is van megoldás.

Síkosítóval könnyebb?

Tény, hogy azoknál a pároknál, akiknél a családtervezés már régen nem szerepel a terítéken, kimondottan jól jöhet a glicerines krém. Azonban azt is tudni kell, hogy a fokozott folyadékfogyasztással mérsékelhető a hüvelyszárazság jelensége is.

Viszont azok a párok, akik éppen családot terveznek, jobb, ha odafigyelnek, milyen síkosítót használnak, mivel a legújabb kutatások szerint nagy részük csökkenti a spermiumok mozgékonyságát.

Ezért kerülendő a síkosító teherbeesés előtt

A WHO ajánlása szerint a spermiumok mozgásához és maximális túlélési idejéhez az ideális környezet pH értéke 7.0 és 8.5 között van. Ovuláció idején a hüvelyváladék pH értéke pontosan ebbe a tartományba esik – így segíti a teherbeesést. Ha a spermiumok alacsonyabb pH értékű (savas) környezetbe kerülnek, akkor az mind mozgékonyságukra, mind életképességükre káros hatással van. Az általános síkosítók pH értéke jellemzően 7 alatti, gyakran akár 4-5 körüli is lehet – egy ilyen környezet halálos csapda a hímivarsejtek számára, mivel a síkosító lelassítja őket, így nem érnek időben a méhedbe és elpusztulnak a hüvely alapvetően savas környezetében.

Azok a síkosítók is hatással vannak a spermiumokra, amelyek nem tartalmaznak spermicideket (spermaölő anyag) vagy vízbázisúak. Ezek összetevői között ugyanis gyakran ott a glicerin vagy a propilén-glikol (propylene glycol), és mindkettő nagyon káros hatású.

Végre egy síkosító!

Szerencsére van megoldás azon párok számára is, akik babát szeretnének, ugyanakkor a hüvelyszárazság miatt síkosítóra is szükségük van. A Pingvin Patikák webáruházában is kapható olyan készítmény, amely síkosítóként támogatja a fogamzást. Ezzel két legyet üthetnek egy csapásra.

Természetesen többféle síkosítót is kínálnak a Pingvin Patikák polcai, még ízesített, illatosított változatokat is.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.