Száraz, extra száraz bőr

Száraz, extra száraz bőr

Ahhoz, hogy bőrünk egészséges és szép maradjon, elengedhetetlen a bőrtípusunknak megfelelő testápoló és bőrtisztító termékek használata. A száraz és extra száraz bőrrel rendelkezők gyakran tapasztalnak viszketést, kisebesedést, hámlást és egyéb kellemetlen tüneteket. Az irritáció enyhítését bőrnyugtató és mélyen hidratáló készítmények segítik elő, melyek gyengéden táplálják a bőrt. Honlapunkon számos hidratáló- és tisztítókrém közül válogathat!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

1-24/129 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

4 544 Ft

Internetes ár:

4 364 Ft

Internetes ár:

854 Ft

Internetes ár:

845 Ft

Internetes ár:

8 270 Ft

Babé Omega testápoló

Kiszerelés: 200ml

Internetes ár:

8 792 Ft

EP

Internetes ár:

13 823 Ft

Babé Urea testápoló

Kiszerelés: 500ml

Internetes ár:

9 512 Ft

Internetes ár:

5 869 Ft

Internetes ár:

8 909 Ft

Internetes ár:

6 279 Ft

EP

Internetes ár:

4 357 Ft

EP

Internetes ár:

6 757 Ft

EP

Internetes ár:

4 957 Ft

EP

Internetes ár:

6 757 Ft

Megtekintés Rács Lista

1-24/129 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Száraz bőr, extra száraz bőr

A bőrhámlás, a bőrviszketés, az állandó bőrszárazság igen kellemetlen jelenség, oka szerteágazó lehet. A külső hatások- szél, hideg, forró levegő- mellett a szervezet hiányállapotát is tükrözheti.

A babák bőre igen érzékeny, ilyenkor gyakori az atópiás dermatitis. A felnőttkori bőrszárazság hátterében bizonyos betegségek állhatnak. Ha a zsíros testápolók, hidratáló krémek használata, illetve télen a levegő párásítására sem enyhülnek a tünetek, az okok felderítése a cél.

A száraz bőr, extra száraz bőr okai

Például a pajzsmirigy betegségek bőrszárazságot, haj-és körömrepedezést, sápadt bőrt, és még számos más, kellemetlen tünetet okozhatnak. A cukorbetegek is jól ismerik a száraz bőr és az erős viszketés jelenségét, de a bőrön át keletkező fertőzési hajlam, a fekélyesedés is nagy veszélyforrás számukra.

Néhány gyógyszer, melyet például pattanások kezelésére, allergiára, vérnyomás- vagy vérzsírcsökkentésre alkalmaznak, szintén hozzájárulhatnak a bőr kiszáradásához.

Mit tehetünk száraz bőr, extra száraz bőr esetén?

Bőrszárazság esetén irritáló anyagú (műszálas, gyapjú) ruhák helyett pamutból vagy selyemből készült ruhákat hordjunk, melyek hagyják lélegezni a bőrt. Illatanyagoktól mentes folyékony mosószereket vagy mosódiót használjunk, és többször öblítsük a ruhákat tiszta vízzel, mert így elkerülhető a száraz bőr irritációja.

A bőr naponta legalább két alkalommal történő hidratálása alapvető fontosságú. A hidratáló testápolók, arckrémek ezt a célt szolgálják. A lipideket és ureát is tartalmazó testápolók szinte azonnal megnyugtatják, selymesebbé, simábbá teszik a bőrt, illetve csökkentik a viszketést és visszaállítják a bőr természetes védekező képességét. Fontos, hogy a szárító szappanok, tusfürdők helyett olajos tusfürdőkkel vagy illat- és szappanmentes tisztálkodó szerekkel mosakodjunk.

A Pingvin Patika webáruházának kínálata száraz bőrre

Használjunk intenzív balzsamokat, olajos tusfürdőket, bőrnyugtató arckrémeket, atópiás és ekcémás bőrre javasolt hidratálókat, pH semleges készítményeket, urea testápoló tejet. A tusfürdő olajokat fürdésre használjuk, utána ne sajnáljuk a testápoló balzsamokat a testünktől. A bőrmegújító testápoló testolajok gyorsan, hatékonyan hidratálják a bőrt.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.