Orrszívó

Orrszívó

A csecsemők és a kisgyermekek még fejletlen és gyenge immunrendszerét könnyebben támadják meg a különböző vírusok és baktériumok. A gyakori megfázásos betegségek kellemetlen tüneteket, légzési nehézséget és az orr váladékozását okozhatják. A babákon ilyen esetben az orrszívók alkalmazása segíthet, amelyek hatékonyan szívják ki az orrváladékot az orrüregből, kitisztítva a légutakat. Honlapunkon több típusú, hatékony orrszívó közül válogathat!

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Orrszívó

A kicsik menekülnek előle, pedig rajtuk segít az orrszívó

Egy-egy kisgyerek saját maga is ügyesen használja az orrszívót, de a legtöbbjük már a porszívó hangjától és a feléjük közelítő cső látványától is menekül. Mindenkinek könnyebb lenne, ha a kicsik tudnának orrot fújni, de ez érdemben sajnos csak óvodás korban realizálódik. A legnagyobb baj az, hogy a szájukon nem, csak az orrukon tudnak levegőt venni, és igen kellemetlen a szörcsögő, bedugult orr. Szoptatni is nehezebb, ha nem kap rendesen levegőt a baba.

Ezért indokolt az orrszívó használata

A pangó orrváladék veszélyeiről se feledkezzünk meg: elősegíti a középfülgyulladás, arcüreggyulladás, orrmandula-gyulladás, hörghurut kialakulását, és megnehezíti a gyógyulást. A váladék eljuthat egészen a légutakig és a hörgőkig is, vagy a gyomorba, ahol hasfájást, hasmenést, hányást eredményezhet. Súlyosabb esetekben az orrnyálkahártya duzzanata akadályozza az orrba nyíló fülkürt szellőzését, ami a későbbiekben a hallászavarok kialakulásának oka lehet.

Hatékony segítség az orrszívó

Az orrot tehát ki kell tisztítani, ehhez a leghatékonyabb eszköz az orrszívó, mely napi többszöri használattal jelentősen javít a kicsi állapotán. Az orrszívó használata nem okoz fájdalmat, nem tesz kárt a babában. Több típusa is ismert, a legtöbbet a háztartásban használatos porszívóhoz kell csatlakoztatni, annak szívóerejével tisztítja ki az orrot, finoman, biztonságosan. Utána az eszköz csöve könnyen kitisztítható. Az orrszívó porszívó hatékony működése garantált, viszont a porszívó hangja megijesztheti a gyermeket.

A kézi ballonos orrszívó hang nélkül működik, a gyermek számára sem annyira ijesztő. Viszont kevésbé hatékony, mint a többi típus.

A csapra szerelhető orrszívó szívóhatását a vízcsapból kifolyó víz által keltett légáramlás biztosítja. Ezzel is alaposan tisztítható az orr, szívóereje szabályozható a vízcsap megnyitásával.

Az orrszívó helyes használata

Az orrszívásnál a hatékonyság érdekében mindig be kell fogni a másik orrlyukat. Ha nagyon tapadós az orrváladék, érdemes fiziológiás sót tartalmazó készítménnyel ezt feloldani, ezután jön az orrszívás. Az orrszívás után a nyálkahártya duzzanatát csökkentő készítmény javasolt.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.