Dezodor

Dezodor

Testünk annak érdekében, hogy szabályozza a szervezet hőjét és méregtelenítsen, izzadságot párologtat bőrünkön keresztül. Az izzadás természetes jelenség, bár okozhat bosszantó pillanatokat a ruhán megjelenő foltok vagy a kellemetlen szagok miatt. Az izzadásgátló dezodorok, stiftek segítenek az izzadság megtartásában, felszívásában, kellemes illatot kölcsönözve a bőrnek akár egy teljes napon keresztül is. Tekintse meg izzadásgátló készítményeinket honlapunkon!

Bioderma Photoserm


Megtekintés Rács Lista

12 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

1 151 Ft

Internetes ár:

1 151 Ft

Internetes ár:

1 151 Ft

Internetes ár:

1 214 Ft

Internetes ár:

1 151 Ft

Internetes ár:

5 073 Ft

Megtekintés Rács Lista

12 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Dezodor

Dezodor izzadásgátlásra

Az izzadás szükséges, sőt, egészséges, hiszen a bőrön át vízzel együtt méreganyagok távoznak a szervezetből. Ez még nem is jár kellemetlen szagokkal, de a testhajlatokban megülő, kicsapódott izzadmány már igen. Így a hónaljban megülő izzadságszaggal mindenkinek számolnia kell.

Vannak izzadékony és kevésbé izzadékony emberek. Utóbbiak kétségkívül szerencsések, míg az első csoportba tartozók közül többen orvoshoz is fordulnak az erős izzadás okát keresve. Általában a dezodor az első kezelési mód, amit az orvos ajánl, hiszen mindenki számára elérhető, és ha előírásszerűen alkalmazzák, általában hatékony.

Ha már a dezodor sem segít

Túlzott izzadás esetén a bőrgyógyász hagyományos vagy klinikailag erősnek számító készítményt ajánl, de előfordulhat, hogy a betegnek olyan, erősebb izzadásgátlóra van szüksége, amely kizárólag orvosi rendelvényre adható ki. A speciális izzadásgátló alkalmazható hónaljra, tenyérre, talpra, lágyékhajlatra vagy hajtőre. Az izzadásgátló készítményből oldat és hintőpor formátum is létezik.

Így használjuk a dezodort

Az általában alumínium-kloridot tartalmazó, kereskedelmi forgalomban is kapható dezodorokat naponta egyszer kell alkalmazni, amíg a kóros izzadás meg nem szűnik. A fokozottan izzadó területet előzetes szappanos, meleg vizes lemosás és letörlés után a folyadékkal megnedvesített vattával naponta egyszer kell bekenni, vagy a hintőporral beszórni.

Óvatosan a dezodorral

A dezodort a bőr felszínére kell felvinni, amely izzadás során blokkolja a verejtékcsatornákat, így csökkentve az izzadság mennyiségét. Azonban bizonyos mellékhatásokkal is számolni kell: ahol a dezodor érintkezik a bőrrel, az arra érzékenyeknél égő érzés, bőrirritáció jelentkezhet, illetve verejtékmirigy-gyulladás is kialakulhat.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.