Tengervizes orrspray

Tengervizes orrspray

A csecsemők és gyermekek immunrendszere még rendkívül érzékeny a vírusokra és baktériumokra, ezért könnyebben betegedhetnek meg. A megfázásos tünetek orrváladékozást, légzési nehézségeket okozhatnak, amelyeken természetes anyagokat tartalmazó, tengervizes orrsprayk használata segíthet. Az orrsprayk segítenek a légutak felszabadításában és a bőrnyálkahártya hidratálásában, megnyugtatásában. Válasszon a kínálatunkban kapható készítmények közül!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

13 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

3 041 Ft

EP

Internetes ár:

1 627 Ft

EP

Internetes ár:

4 256 Ft

EP

Internetes ár:

4 256 Ft

EP

Internetes ár:

3 499 Ft

EP

Internetes ár:

3 525 Ft

Megtekintés Rács Lista

13 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Tengervizes orrspray

Miért jó tengervizes orrspray-t használni a babáknál is?

Kevesen tudják, hogy 15 napnál idősebb babáknál már biztonsággal alkalmazható a tengervizes orrspray. A régi időkből ismerős lehet a sós vizes orröblítés, amit ma is javasolnak a szakemberek.

Az orröblítés azért hasznos, mert eltávolítja az orrváladékot, így javul az orrüreg átjárhatósága anélkül is, hogy orrsprayt használna a kisgyermek. Ha mégis szükséges lenne a gyulladáscsökkentő, vagy érszűkítő sprayre, célszerűbb a sós oldatos öblögetés után használni, mert a tiszta nyálkahártyáról sokkal jobban felszívódik.

A tengervizes orrspray sokrétű használata

Ma már felesleges otthon elkészíteni a sós oldatot, hiszen azt a megfelelő arányok szerint összeállítva számos gyártó terméke kínálja. Az izotóniás sóoldat előnye, hogy a sót desztillált vízben oldják, így kész oldatot vehetünk, és használat előtt csak megfelelő hőmérsékletűre kell melegítenünk. Divatosak a tengeri sót tartalmazó öblítők is.

Ezek az orröblítők az orr- és melléküregek átöblítésének alkalmazása mellett szénanátha, vírusos eredetű nátha, arcüreggyulladás esetén is ajánlhatók. Légúti allergia esetén a rendszeres, napi 2-3-szori öblítés előnye, hogy a sós víz lemossa a nyálkahártya felszínéről az allergizáló anyagokat (por, pollenek), és az allergének hatására termelődő gyulladásos anyagokat.

Csecsemők is használhatják a tengervizes orrspray-t

Az orrüregek kíméletes, enyhe tisztítására, a beszáradt nyák eltávolítására, az orrnyálkahártya nedvesítésére száraz levegőjű helyiségekben, illetve a por, pollenek, korom, mikroorganizmusok és más szennyező anyagok orrüregekből való eltávolítására alkalmas tengervizes orrspray, mely 15 napos kortól használható.

Így használjuk helyesen a tengervizes orrspray-t

Nagyobb gyermek a bepermetezést a mosdókagyló fölött végezze. Az adagolófej végét az orrlyuk elejébe kell nyomni, majd az adagolófejet megnyomni. A felesleges folyadékot hagyja kifolyni, majd fújjon orrot.

Csecsemők, kisgyermekek esetén a szülő fektesse hátára a gyermeket, fordítsa oldalra a fejét úgy, hogy a bepermetezett folyadék elfolyása biztosítva legyen. Helyezzen a feje alá egy zsebkendőt, pelenkát, hogy az a felesleges nedvességet felfogja. Tegye az orrspray adagolófejét a felül lévő orrnyílásba, óvatosan nyomja meg az adagolófejet. Fordítsa a gyermek fejét a másik oldalra és a fentiek szerint járjon el, ezután lehet orrot fújni, törölni.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.