Járást segítő eszközök

Járást segítő eszközök

Lábtörés vagy egyéb, az idegeket, izomzatot és csontokat érintő sérülés esetén előfordulhat tartós járásképtelenség. A felépülés jellemzően több hónapig is tarthat, ezért különböző, járást segítő eszközök használata javasolt. Ezeknek a gyógyászati segédeszközöknek az a célja, hogy tehermentesítsék a sérült lábat, és stabilan rögzítsék a gyorsabb gyógyulás érdekében. Tekintse meg a honlapon elérhető eszközöket!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

3 928 Ft

Megtekintés Rács Lista

1 elem

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Járást segítő eszközök

A járást segítő eszközök megkönnyítik a mindennapokat

A járás gyógyászati segédeszköz kifejezésen azon testhez nem hozzáerősített eszközöket értjük, melyre a páciens azért van ráutalva, hogy állni vagy járni tudjon.

Miért hasznosak a járást segítő eszközök?

A járást segítő eszközök segítségével lerövidíthető a kórházi ápolás, a gyógyulás folyamata, csökkenthető a kiszolgáltatottság mértéke, megkönnyíti a beteget ápolók munkáját, megelőzhet újabb betegségeket, vagy „csak” az ápolt kényelmét szolgálja.

Mielőtt járást segítő eszközt vásárolna

Nem szabad idegenkedni semmilyen segédeszköz igénybevételétől, mert használatával életminőségbeli javulás érhető el: például a járást segítő eszköz megóvhat egy kellemetlen balesettől. A segédeszköz kiválasztásánál fontos szempont a felhasználó kora, a felhasználás tervezett időtartama (időleges vagy állandó), lakáson belüli vagy kívüli használat (emelkedő, lépcső, ajtó nyitása, küszöb), talaj és a padló tulajdonságai. Botoknál, több lábú botoknál, illetve mankók, keretek, rolátorok esetében ez kimondottan fontos.

Néhány példa járást segítő eszközre

A bottal elérhető az előrehaladó mozgás alátámasztása, alsó végtagokra eső terhelés csökkentése, ezzel akár 25 százalékos tehermentesítés is elérhető, nő a beteg stabilitása.

A mankó főként a tehermentesítésre ajánlott, valamint részterhelés vagy teljes tehermentesítés esetén, illetve előre haladó mozgás támogatására.

A járókeret nagyobb stabilitást és támasztást ad, mint a bot vagy mankó, segíti az állás vagy a járást, illetve az önálló felkelés kivitelezésében segít.

A könyökmankó azoknak ajánlott, akiknek az alsó végtagjaik ízületi kopása, gyulladása, bénulása miatt a járás és mozgás megerőltető. E mankó használata csökkenti a láb terhelését és könnyebb mozgást biztosít.

Utóbbi a Pingvin Patikák webáruházában is kapható, rendelje meg a könyökmankót innen!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.