Napégésre

Napégésre

Nyáron az erős UV-sugárzás és a nem megfelelő fényvédelem következtében bőrünk könnyedén leéghet. A kellemetlen és fájdalmas tünetekkel járó leégés gyógyulási folyamata akár hetekig is eltarthat. A legjobb, ha ezt megelőzve ügyelünk a felelősségteljes napozásra és a fényvédő készítmények használatára. Napégés kezelésére kínálatunkban számos bőrt hűsítő és regeneráló terméket találhat, amelyek enyhítik a tüneteket, és segítik a bőr mielőbbi gyógyulását.

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

13 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Gyógyszer

Alsol kenőcs

Kiszerelés: 45g

Internetes ár:

2 384 Ft

Vegán

Internetes ár:

1 367 Ft

Internetes ár:

2 476 Ft

EP

Gyógyszer

Fenistil 1 mg/g gél

Kiszerelés: 1x50g

Internetes ár:

3 465 Ft

Vegán

Internetes ár:

1 169 Ft

Irix spray

Kiszerelés: 75ml

Internetes ár:

3 869 Ft

Internetes ár:

3 860 Ft

Internetes ár:

3 209 Ft

Internetes ár:

3 940 Ft

Internetes ár:

1 448 Ft

Megtekintés Rács Lista

13 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Napégés

Eső után köpönyeg – hogyan kezeljük a napégést?

Annak ellenére, hogy a legtöbben igyekszünk elkerülni a napégést, szinte mindenki találkozott már az égett bőr kellemetlen jelenségével. Bár a bőr látszólag gyorsan kiheveri a sokkot, nem felejt: évekkel később súlyos szövődményekkel, akár bőrtumorral, emlékeztet a felelőtlen napozásokra. Leginkább a bőr festéksejtekből kiinduló rosszindulatú daganata, ismertebb nevén melanoma (melanoma malignum) miatt aggódhatunk.

Tévhitek a napégés kezelésére

Hiba lenne egy kézlegyintéssel elintézni az égett bőr kezelését, vagy házi praktikákkal enyhíteni a kínt. Ugyanis tévhit, hogy a leégett bőrfelületet különböző tejtermékekkel, ecettel, vagy gyógynövényekkel kezelni lehet. A hűtőből éppen kivett tej, joghurt, vagy tejföl a hűsítő hatása miatt nyújthat némi átmeneti enyhülést a felhevült, érzékeny bőrnek, de ez a hatás gyorsan elillan. Az ecetes borogatás az érzőidegeket átmenetileg blokkolja, ezért rövid ideig nem érezzük a fájdalmat, viszont a savas vegyhatás miatt az egyébként is égett bőrt irritálja, így a bőr károsodását tovább fokozza.

A házi pakolásokban alkalmazott –egyébként elfogyasztva antioxidáns hatású- gyógynövények pedig égett bőrön gyakran allergizálnak, ezért nemcsak az égés okoz hólyagos tüneteket, hanem néhány nap múlva a kialakult ekcéma is. Az ilyen megoldások hosszútávon valójában csak súlyosbítják a meglévő tüneteket.

Mit tegyünk a napégett bőrrel?

Napégés után a legfontosabb a bőr szöveteinek hűtése, amivel a hólyagok kialakulása megelőzhető. Erre hűsítő tusolás, hideg vizes borogatás, hűsítő zselék alkalmazása a legjobb. A házi praktikák helyett válasszuk a gyógyszertárakban, drogériákban is beszerezhető, e célra kifejlesztett gyulladáscsökkentő készítményeket, melyek hidratálják a bőrt, segítik a hólyagok alatt a regenerációját és igazoltan felszívódó antioxidáns komponensekkel csökkentik a szöveti károsodást. Napégés után pedig néhány napig kerüljük a direkt napfényt, mivel az újdonképzett bőr nagyon vékony és ismét gyorsan leéghet.

Nézzen szét a Pingvin Patika napégésre ajánlott termékei között! Hűsítő gélmentolt, bőrnyugtató tejet, habspray-t, testápoló tejet, kenőcsöt, gélt egyaránt talál! Ezek összetevői táplálják és hidratálják a bőrt, segítik a bőrmegújulást.


Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.