Klimaxos panaszok

Klimaxos panaszok

A klimax vagy változókor során a nők hormonális rendszere jelentős változáson megy keresztül. Jellemzően 45 éves kor környékén kezdődnek a klimaxos panaszok, amikor a menstruáció rendszertelenné válik, majd teljesen abbamarad. A gyakori tünetek egyike a hőhullám, amely kellemetlen izzadsággal társulhat a legváratlanabb pillanatokban is. Honlapunkon számos intim higiéniát megőrző és klimaxos tüneteket enyhítő készítményeket találhat változatos kiszerelésben!

Bioderma Photoserm


Megtekintés Rács Lista

1-24/29 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

4 436 Ft

EP

Cikatridina kenőcs

Kiszerelés: 60g

Internetes ár:

8 612 Ft

Internetes ár:

3 158 Ft

Internetes ár:

2 015 Ft

Internetes ár:

2 627 Ft

Internetes ár:

2 798 Ft

EP

Gyntima Lifting krém

Kiszerelés: 50ml

Internetes ár:

10 043 Ft

EP

Internetes ár:

4 139 Ft

EP

Internetes ár:

1 303 Ft

Internetes ár:

3 914 Ft

Internetes ár:

11 429 Ft

Internetes ár:

4 598 Ft

Internetes ár:

6 956 Ft

Internetes ár:

6 218 Ft

Internetes ár:

8 540 Ft

Gluténmentes

Internetes ár:

8 594 Ft

KX4 kapszula

Kiszerelés: 60x

Internetes ár:

4 299 Ft

Internetes ár:

5 273 Ft

EP

Gyógyszer

Internetes ár:

9 422 Ft

EP

Gyógyszer

Remifemin Plus filmtabletta

Kiszerelés: 60x pvc/pe/pvdc

Internetes ár:

5 534 Ft

Megtekintés Rács Lista

1-24/29 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Klimaxos panaszok

A változó korral együtt érkeznek a klimaxos panaszok

A változókor – másnéven a klimax – olyan komplex fizikai, lelki, mentális tünetegyüttes, mely főleg a nőket érinti kellemetlenül. Van, aki könnyen átvészeli, míg sokan különböző tünetektől szenvednek, és alig várják, hogy túl legyenek ezen az időszakon.

A nők esetében a változókor 45 és 60 év közé tehető, ilyenkor olyan hormonális változások–a petefészek lassú kimerülése, az ösztrogén és progeszteron hormonok termelődésének megszűnése– történnek a nők szervezetében, amelyek markáns tüneteket okozva megnehezítik a hölgyek mindennapjait

A legjellemzőbb klimaxos panaszok

A menstruációs vérzés rendszertelenné válás, majd megszűnése, hőhullámok, izzadás, feszültség, szorongás, a hangulat indokolatlan hullámzása. Önnek is ismerős? És ezzel még nem is teljes a sor: sokan depresszió, alvászavar, koncentrációs nehézségek, fáradékonyság, szívdobogásérzés, a libidó csökkenése, gyakori fejfájás, hüvelyszárazság miatt élik meg nehezen ezt az időszakot.

Gyakori ilyenkor a hízás, felgyorsul a bőr- és az izomzat öregedésének folyamata. Mozgásszervi panaszok jelentkezhetnek. Fokozódik bizonyos betegségek megjelenésének kockázata.

Sok hölgy kimondottan rosszul éli meg, hogy egyszer csak végleg elérkezik a termékenység megszűnése, de az is rengeteg házaspár életében okoz gondot, hogy a szexualitás háttérbe szorul, jellemzően a hölgyek inaktivitása miatt.

Mi a megoldás a klimaxos panaszokra?

A hormonális változást gyógyszerekkel, gyógynövényekkel lehet mérsékelni. Beválhat a hagyományos hormonpótló terápia – melyet a mellékhatások és kockázatok miatt csak kifejezett tünetek esetén, a legkisebb hatékony dózisban javallott szedni.

Hüvelyszárazság ellen az ösztrogén tartalmú hüvely készítmények, krémek, kúpok válhatnak be. Ezek nem hormontartalmú – készítmények, melyek alkalmasak a tünetek mérséklésére, ugyanakkor nem járnak a hormonkezelés veszélyeivel.

A gyógynövény alapú készítmények (cseppek, étrendkiegészítő kapszulák, teák) ugyancsak ajánlottak a klimax tüneteinek enyhítésére. A fogyást speciális tabletták segíthetik

A mentális klimaxos panaszokat is kezelni kell

A nem múló, sőt, fokozódó pszichés tünetek miatt érdemes pszichiáterhez, vagy pszichoterápiás szakemberhez fordulni, hiszen sokaknak nem sikerül egyedül feldolgozni az olyan testi-lelki változásokat, mint az életciklus váltás, az újra fogalmazandó női szerepek, a párkapcsolatban jelentkező nehézségek, a stressz mérséklése.

Elhúzódó, megterhelő, az életminőséget súlyosan rontó panaszok esetén gyógyszeres kezelést is lehet alkalmazni: feszültség- és szorongásoldók, altatók, antidepresszánsok nyújthatnak segítséget, de vigyázat, a hosszútávú alkalmazásuk nem ajánlott.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.