Ortézisek, protézisek

Ortézisek, protézisek

Ízületeink rendkívül érzékenyek és sérülékenyek, ezért egy rossz mozdulat is elég lehet egy fájdalmas ránduláshoz vagy ficamhoz. Az ortézisek ilyenkor jöhetnek jól, hiszen a különböző gyógyászati rögzítőeszközök segítségével stabilan megtámasztják, tehermentesítik az érintett területet. A protézisek hiányzó végtag esetén segítenek annak pótlásában, fenntartva az egészséges izomműködést. Honlapunkon különböző végtagokra készített rögzítőeszközök közül válogathat, nézzen körül az ortézisek, protézisek között!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

8 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Amoena Essential 2A 0L

Kiszerelés: 1x

Internetes ár:

4 188 Ft

Internetes ár:

4 188 Ft

Internetes ár:

4 188 Ft

Internetes ár:

1 689 Ft

Internetes ár:

2 108 Ft

Internetes ár:

2 108 Ft

EP

Internetes ár:

28 846 Ft

Megtekintés Rács Lista

8 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Ortézisek, protézisek

Ortézisek, protézisek a jobb életminőségért

Számos ortézis- és protézis típus segíti viselőjük jobb életminőségét. Mielőtt néhány példát kiemelnénk, tisztázzuk, mi az ortézis és mi a protézis!

Az ortézis olyan gyógyászati segédeszköz, amely megtámasztja, tehermentesíti vagy éppen pihenteti a mozgásszerveket.

A protézis amputált végtagot, hiányzó szervet pótló technikai berendezés. Két típusát különböztetjük meg: a testen kívüli protézisek (műkar, műláb), illetve testen belüli protézisek (ízületek, érpótlások) egyaránt segítik a betegek mobilitását.

A leggyakoribb ortézisek

Az ágyék-keresztcsonti, nyaki-, nyak-mellkasi ortézisek különböző reumás megbetegedések (lumbago, spondylosis, spondylarthrosis, discopathia, csigolya tumor, nyaki distorsio, degeneratív elváltozások, idegfájdalmak, egyszerű stabil törések, ficamok) esetén lehetnek hatásosak. Csökkentik a fájdalmat, illetve megelőzésre ortopéd, reumatológus, neurológus, idegsebész, traumatológus és rehabilitációs szakorvos által rendelhetőek meg.

Az ujj-, csukló-, könyök- és vállortézisek instabil és stabil ficam, arthritis, ínhüvelygyulladás, rheumatoid arthritis, n. radialis bénulása, izomeredetű és központi idegrendszeri eredetű bénulás, könyökízületi instabilitása esetén alkalmazandóak. A megfelelő szakemberektől (ortopéd, traumatológus, kézsebész, reumatológus, rehabilitációs szakorvos) igényelhetőek.

A lábortéziseket, lúdtalpbetéteket dongalábra, diabéteszes neuropátiás lábra, láb izomzatának bénulására és krónikus talpi fekély esetén írhatja fel az ortopéd, rehabilitációs, traumatológus szakorvos.

A parókák felírására bőrgyógyász, onkológus, haematológus szakorvos jogosult.

A leggyakoribb protézisek

Ideiglenes mellprotézisek, szilikonos teljes és részleges mellprotézisek azon hölgyeknek jelent óriási önbizalmat, akik a mellrák legyőzése után vágynak a vonzó külsőre. A mellprotézis megrendelése sebész, illetve onkológus hatásköre. Abban az időszakban is hasznos lehet, amikor a teljes vagy részleges mellamputáció miatt a hiányzó mell térfogatának pótlása a cél. Számos esetben a teljes sebgyógyulásig, illetve a sugárkezelést követő időszakban is használják.

A Pingvin Patikák webáruházának kínálatában többek között mellkasvédő övek, protézis melltartók közül válogathat.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.