Egészségügyi betétek

Egészségügyi betétek

A nőknél havonta jelentkező menstruációs vérzés alapos felkészülést igényel intim higiéniai szempontból. A menstruáció érkezhet előbb, vagy késhet is, ezzel váratlan meglepetést és kellemetlen tüneteket okozhat. Érdemes a vérzés kezdete előtt pár nappal egészségügyi betétet vagy tampont beszerezni. Kínálatunkban több típusú egészségügyi betét közül válogathat, amelyeket éjszaka és nappal is alkalmazhat menstruációja során.

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

11 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

11 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Egészségügyi betét

Egészségügyi betét a nehéz napokra

Déd- és nagyanyáink egyszerű ronggyal, a későbbi generációk már vattával oldották meg a menstruáció okozta kihívásokat. Egyik sem a leghigiénikusabb módszer, de szerencsére beköszöntött a szárnyas betétek ideje!

Egészségügyi betét – jobb, mint a tampon

A fehérneműbe könnyen beragasztható vékony termék sok nedvességet képes magába szívni, de higiéniai okokból érdemes sűrűn cserélni, főleg a nyári kánikula idején, amikor a meleg miatt a fertőzések is könnyebben felütik a fejüket. Persze számításba jöhet még a tampon, de ennek hátránya is van: ha sokáig marad a hüvelyben, a lebomló vérben könnyen megélő baktériumok hüvelyi fertőzésekhez vezethetnek.

Az egészségügyi betét nem inkontinenciára van!

Az egészségügyi betétek és a nedvszívó inkontinencia termékek hasonló elven működnek, ne keverjük össze őket! Nedvszívó képességükben, felhasználási céljukat tekintve jelentős különbségek vannak köztük.

Az egészségügyi betétek nedvszívó maggal rendelkeznek. Ezek a menstruáció ideje alatt a vérzés felfogását szolgálják, és az azzal járó szagokat is megkötik. Sokan- ki tudja, mi okból, vizelettartási problémáik esetén is egészségügyi betétet használnak. Ez hiba!

Inkontinencia esetén ezek viselése nem ajánlott, ugyanis nem alkalmasak a vizelet megfelelő felszívására és magukban sem tudják azt tartani, így egyrészt rendkívül hamar átnedvesednek, másrészt a vizelet ingerli, irritálja a bőrt, harmadrészt pedig a nem megfelelő nedvszívó képesség miatt a kellemetlen szagok akadálytalanul kijutnak. Ráadásul vizelettel érintkezve az egészségügyi betétek alakja is megváltozik.

Egészségügyi betét más-más napszakokra

A fiatal lányoknak bőségesebb a vérzése, mint a középkorúaknak. Gyakori, hogy az a betét, ami nappal elegendő, éjszaka már kevésnek bizonyul, mert az ürülő vért nem képes magában tartani egyetlen betét.

A Pingvin Patika kínálatában olyan éjszakára javasolt egészségügyi betétek is szerepelnek, amelyek a nyugodt, biztonságos alvást segítik a nehéz napokon.

A vékonyabb betétek azoknak javasoltak, akik már gyengébb vérzéssel rendelkeznek. Nagyon fontos, hogy a betétet higiéniai okokból sűrűn cseréljük!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.