Egészségügyi betétek

A nőknél havonta jelentkező menstruációs vérzés alapos felkészülést igényel intim higiéniai szempontból. A menstruáció érkezhet előbb, vagy késhet is, ezzel váratlan meglepetést és kellemetlen tüneteket okozhat. Érdemes a vérzés kezdete előtt pár nappal egészségügyi betétet vagy tampont beszerezni. Kínálatunkban több típusú egészségügyi betét közül válogathat, amelyeket éjszaka és nappal is alkalmazhat menstruációja során.

Bioderma Sebium


Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

608 Ft

Internetes ár:

1 175 Ft

Internetes ár:

675 Ft

Internetes ár:

345 Ft

Internetes ár:

345 Ft

Internetes ár:

575 Ft

Internetes ár:

701 Ft

Internetes ár:

764 Ft

Internetes ár:

701 Ft

Megtekintés Rács Lista

9 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Egészségügyi betét

Egészségügyi betét a nehéz napokra

Déd- és nagyanyáink egyszerű ronggyal, a későbbi generációk már vattával oldották meg a menstruáció okozta kihívásokat. Egyik sem a leghigiénikusabb módszer, de szerencsére beköszöntött a szárnyas betétek ideje!

Egészségügyi betét – jobb, mint a tampon

A fehérneműbe könnyen beragasztható vékony termék sok nedvességet képes magába szívni, de higiéniai okokból érdemes sűrűn cserélni, főleg a nyári kánikula idején, amikor a meleg miatt a fertőzések is könnyebben felütik a fejüket. Persze számításba jöhet még a tampon, de ennek hátránya is van: ha sokáig marad a hüvelyben, a lebomló vérben könnyen megélő baktériumok hüvelyi fertőzésekhez vezethetnek.

Az egészségügyi betét nem inkontinenciára van!

Az egészségügyi betétek és a nedvszívó inkontinencia termékek hasonló elven működnek, ne keverjük össze őket! Nedvszívó képességükben, felhasználási céljukat tekintve jelentős különbségek vannak köztük.

Az egészségügyi betétek nedvszívó maggal rendelkeznek. Ezek a menstruáció ideje alatt a vérzés felfogását szolgálják, és az azzal járó szagokat is megkötik. Sokan- ki tudja, mi okból, vizelettartási problémáik esetén is egészségügyi betétet használnak. Ez hiba!

Inkontinencia esetén ezek viselése nem ajánlott, ugyanis nem alkalmasak a vizelet megfelelő felszívására és magukban sem tudják azt tartani, így egyrészt rendkívül hamar átnedvesednek, másrészt a vizelet ingerli, irritálja a bőrt, harmadrészt pedig a nem megfelelő nedvszívó képesség miatt a kellemetlen szagok akadálytalanul kijutnak. Ráadásul vizelettel érintkezve az egészségügyi betétek alakja is megváltozik.

Egészségügyi betét más-más napszakokra

A fiatal lányoknak bőségesebb a vérzése, mint a középkorúaknak. Gyakori, hogy az a betét, ami nappal elegendő, éjszaka már kevésnek bizonyul, mert az ürülő vért nem képes magában tartani egyetlen betét.

A Pingvin Patika kínálatában olyan éjszakára javasolt egészségügyi betétek is szerepelnek, amelyek a nyugodt, biztonságos alvást segítik a nehéz napokon.

A vékonyabb betétek azoknak javasoltak, akik már gyengébb vérzéssel rendelkeznek. Nagyon fontos, hogy a betétet higiéniai okokból sűrűn cseréljük!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.