Bronzolajok

Bronzolajok

Bár alig várjuk a hosszú tél után, hogy kiszabadulhassunk, és a strandon süttessük magunkat, a fényvédelem hiánya komoly bőrproblémákat okozhat. Minden napozás előtt érdemes valamilyen napozó- vagy fényvédő készítmény alkalmazása, amely megvédi bőrünket a káros UV-sugaraktól. A napozóolajok egyre közkedveltebbek, hiszen könnyen kenhetőek a bőrön, és könnyed, légies érzést biztosítanak a nehéz krémek helyett. Tekintse meg a honlapon található bronzolajok széles kínálatát!

Bioderma Photoserm


Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Bronzolajok

Tartós barna bőr bronzolajjal

Ugyan ki ne vágyna a nyaraláson nyert bronzbarna bőrre, amivel hazatérve hetekig büszkélkedhet?! Némi intenzív napozás a vízparton, és máris kész a csokibarna bőr!

Ezt az ötletet azonban jobb elvetni, mert sokkal többet árthatunk vele, mint gondolnánk, hiszen a vízparton napozva a leégés veszélye is nagyobb. A túlzott napozás, főleg a déli órákban, kerülendő, mert a káros UV-sugárzás súlyos elváltozásokat, akár bőrrákot, majd áttéteket is okozhat.

Napozni azért lehet, csak éppen mértékkel. Először is nem lehet eleget hangsúlyozni a napozás közbeni vízfogyasztást: nyáron 2-3 litert egyébként is fontos elkortyolni, barnulás közben meg főleg, hiszen a bőr kiszárad, vagyis dehidratálttá válik, és gyakori napozással a korai bőröregedés kellemetlen tüneteivel is számolhatunk.

A biztonságos napfürdőzés alapvető feltétele valamilyen fényvédő termék használata, de még ez sem jelenti azt, hogy órákig a napon felejthetjük magunkat, éppen azért, mert a bőr nem felejt…

Egészséges barnaság bronzolajjal

A fényvédő termékek családjába tartozó bronzolaj azért jó választás a barnuláshoz, mert úgy segít lebarnulni, hogy közben a bőr nem szárad ki, így egészséges marad. Tehát nem az a cél, hogy rövid idő alatt gyors eredményt érjünk el vele, hanem hogy a napozás szabályainak betartása mellett bronzosabb és egészségesebb bőrre tegyünk szert.

Mint minden olaj tartalmú készítmény, ez is intenzíven védi a bőrt a kiszáradástól, ugyanakkor számos tápláló tápanyagot tartalmaz. Ez azért fontos, mert az olaj a bőrsejtek mélyebb rétegeibe is képes eljutni, így táplálva, védve azt a kiszáradástól. A legtöbb bronzolaj vízlepergető hatású, de úszás, fürdőzés után nem árt újra átkenni vele a bőrt.

A bronzolaj ragyogó hatása a felnőtteké

Természetesen a faktorszám sem mindegy! Szerencsés, aki eleve kreol-típus, de számára is javasolt a magas faktorszámú bronzolaj használata. Az anyajegyes és fehér bőrűek csakis az 50-es faktorszámú készítményeket vásárolják meg, és fokozottan tartsák magukat a mérsékletes napozáshoz.

A ragyogó és hosszan tartó barnulást elősegítő bronzolajokból is van választék a Pingvin patika webáruházában.

A legtöbb olaj E-vitamin tartalmú, ami segíti a bőrregenerálódást és antioxidáns védelmet biztosít, de a sárgarépa kivonat is gyakori összetevő, mert ez fokozza és kiemeli a bőr természetes barnaságát. A bronzolaj használata gyermekek számára nem ajánlott.


Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.