Hormonoptimalizálók

Hormonoptimalizálók

Az életkor előrehaladtával a test is és a hormonok mennyisége is változik. A férfiak szervezetében termelődő tesztoszteron szintje csökken, amely lassításához különböző hormonoptimalizálók járulhatnak hozzá. A kívánatos hormonszint megtartásához nézze meg a kínálatunkban található étrend-kiegészítőket! A készítmények ásványianyag-tartalmukkal megfelelő testmozgás és étrend betartásával segítenek a hormonszint optimalizálásában!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

3 689 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Internetes ár:

5 489 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Internetes ár:

5 399 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Vegán

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Internetes ár:

12 311 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Vegán

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Internetes ár:

12 311 Ft

Internetes ár:

4 382 Ft

Megtekintés Rács Lista

6 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Hormonoptimalizálók

A hormonok optimalizálhatóságáról

Hormonokról mindenki hallott már, de arról kevesen, hogy a szervezetünkben található több mint húsz féle hormon termelődését optimalizálni is lehet. Miért és mikor jöhet el ennek az ideje?

A hormonok szerepe

A hormonok serkentik a létfontosságú és közérzetünk szempontjából fontos életfunkciónkat. Hiányuk jelentős mértékben sietteti az öregedést, itt jön képbe a hormonpótlás, ezzel ugyanis akár a már megjelent öregedési tünetek is visszafordíthatóak. Hormonzavarra utalhat a kimerültség, álmatlanság, ingerlékenység, hajhullás, hízás. A stressz nagyban befolyásolja a hormonháztartás működését.

A hormonok okozta öregedés

Akármennyire is egészségesen élünk, idővel az öregedés jeleivel szembesülünk, a hormonháztartás szintentartása nem megfelelően történik. Az alacsony hormonszint jeladás a sejtek számára, hogy a szervezet elöregedett, s erre a sejtek is öregedéssel válaszolnak. Nem a hormonszint csökken az öregedéstől, hanem a test öregszik attól, hogy alacsonyabb a hormonszint.

Ezért fontos, hogy támogassuk azokat a hormonokat, amelyek fiatalon tartanak, az öregedést siettető tényezőket pedig jobb kerülni, vagy legalábbis hatásukat csökkenteni.

Természetes hormonoptimalizálás

Sok mozgással, pihentető alvással, egészséges táplálkozással, minőségi légzéssel sokat tehetünk az öregedés ellen.

Például a tesztoszteronszint növelhető természetes módon. Évezredek óta  hatékony patikaszere ennek a ginszeng. De a cink, amely megtalálható pl. a búzamagban, ugyancsak képes arra, hogy természetes módon növelje a tesztoszteronszintet. A testsúly csökkentése, a dohányzás és a tömény szesz fogyasztásának mellőzése kiemelten fontos, mert ezek méreganyagok.

Ha egészséges a tudatunk, a hipofízis és a tobozmirigy megkapja a megfelelő ösztönzést, harmonizálja a pajzsmirigy tevékenységét, ennél fogva teljesen természetes módon áll helyre szervezetünk hormonháztartása.

A hormonális egyensúly helyrebillenthető Ashwagandhával, a tesztoszteronszint normalizálását segítő étrendkiegészítőkkel, kapszulákkal, gyógynövénykivonatokat tartalmazó készítményekkel. Ezeket keresse a Pingvin patikák webáruházában és a patikahálózat polcain!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.