Baba orrcsepp, orrspray

Baba orrcsepp, orrspray

A kisbabák megbetegedése sokszor nagy riadalmat okoz a szülőknek, hiszen a magatehetetlen csecsemők nem képesek például az orrfújásra. A megfázásos tünetek, például az orrdugulás enyhítésében különböző, babák számára kifejlesztett készítmények lehetnek segítségül. A babaorrcseppek és orrsprayk segítenek az orrnyálkahártya hidratálásában és a légzés könnyítésében. Honlapunkon széles kínálattal várjuk Önt orrcseppekből és orrspraykből!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

2 663 Ft

Megtekintés Rács Lista

5 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Baba orrcsepp, orrspray

Mennyire biztonságos a baba orrcsepp és orrspray?

Aligha találni sajnálatra méltóbbat a dugult orrtól szenvedő, tátott szájú babánál. A kisbabák orrjáratai még nagyon aprók és szűkek, légúti fertőzések következtében nagyon gyakran eldugul az orruk. A csecsemők szinte kizárólag az orrukon át lélegeznek, ezért az orrdugulás náluk igen komoly probléma. Sok kicsi már az orrszi-porszi hangjától is összerezzen, a csecsemőknél egyébként is célszerűbb baba orrcseppet és orrspray-t alkalmazni.

Mikor használjuk a baba orrspray-t és - cseppet?

Mivel a babák gyakorlatilag csak az orrukon át tudnak lélegezni, célszerű orrcseppet használni, nem mindegy azonban, hogy milyet! Nagyobb gyerekeknél az orrnyálkahártya duzzanatát lohasztó orrcseppek és orr spray-k használhatók, ám az ilyen készítmények nem alkalmazhatóak tovább 3 napnál.

Használatuk előtt feltétlenül ki kell kérni az orvos tanácsát, mivel ezek a szerek károsíthatják az orrnyálkahártyát: az érszűkítő hatáshoz könnyen hozzászokik az orrnyálkahártya, mert hosszútávon olyan változásokat indít be, amelyek az orrban értágulatot, nyálkahártya duzzanatot és a hatékonyság elvesztését eredményezik. Ráadásul az orrnyálkahártya duzzanatát kémiai úton enyhítő hatóanyagok káros hatással lehetnek a gyerekek szívére és érrendszerére is.

Ha az említett szerek nem jöhetnek szóba, akkor tengervizes, illetve sós vizes orr spray-k, orröblögető oldatok alkalmazhatók.

Tengervizet tartalmazó baba orr spray-k

Ezért fontos, hogy a babák csak a számukra kifejlesztett orrspray-t és cseppet használják. A sós vizet, illetve tengervizet tartalmazó orr spray-k nem irritálják a kicsik ott nyálkahártyáját; van, ami már 15 napos kortól alkalmazható.

A tengervizes spray-t könnyű használni, az orrüreget kíméletesen tisztítja, a beszáradt nyák feloldására és eltávolítására szolgál. Akkor is előnyös, ha a helyiség levegője nagyon száraz, és nedvesítésre szorul a nyálkahártya. Használható por, pollenek, korom, mikroorganizmusok és más szennyező anyagok orrüregekből való eltávolítására is.

Túl a baba orr spray-n és orrcseppen

Amíg nem biztos a tudása, ne fújja egyedül az orrát a gyermek, kisebbeknél használhatunk orrszívót. Két éves kortól javasolt az orrlégzést gyakorolni. A szájon át légzés hosszútávon nem ajánlott, mert ha tartósan szájon át veszik a levegőt, arccsont- és fogfejlődési zavarok, hangképzési és beszédproblémák is kialakulhatnak. Később fogszabályozásra és logopédus bevonására is szükség lehet.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.