Menstruációs panaszok

Menstruációs panaszok

Sok nő már a menstruációja előtti időszakban is tapasztal kellemetlen tüneteket, maga a vérzés pedig további panaszokat okozhat. A leggyakoribb menstruációs panaszok az alhasi görcs, puffadás, pattanások megjelenése és a bágyadtság. Fontos, hogy a tünetek enyhítése mellett törekedjen a megfelelő intim higiénia megőrzésére is! A kínálatunkban lévő készítmények jótékony hatásukkal segítik átvészelni a menstruációs ciklus nehéz napjait.

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

13 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

4 436 Ft

Internetes ár:

1 060 Ft

Interherb Női cseppek

Kiszerelés: 50ml

Internetes ár:

2 510 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Internetes ár:

3 041 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Vegán

Netamin Mio-Inozitol por

Kiszerelés: 100g

Internetes ár:

4 526 Ft

Internetes ár:

5 273 Ft

EP

Gyógyszer

PreMens filmtabletta

Kiszerelés: 90x

Internetes ár:

12 131 Ft

EP

Gyógyszer

PreMens filmtabletta

Kiszerelés: 30x

Internetes ár:

4 949 Ft

EP

Internetes ár:

1 376 Ft

EP

Internetes ár:

791 Ft

Megtekintés Rács Lista

13 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Menstruációs panaszok

Szabaduljon meg a menstruációs panaszoktól!

Dysmenorrhoea. Így hívják azt a néhány napig is eltartható, kínzó fájdalmat, ami a havi baj okozhat. Persze vannak olyan szerencsések, akik életük során alig szenvedtek a fájdalmas hasi görcsöktől, gyengeségtől, rossz közérzettől. De nézzük, mit él át a másik oldal?

Sokaknak dolgozni, tanulni, egyszerűen létezni is nehéz menstruáció idején. Már a piros betűs napok beköszönte előtt is lehetnek tünetek: fokozott ingerlékenység, lehangoltság, mellfeszülés, hát-derékfájás, hőhullámok–ez a premenstruációs szindróma.

A menstruációs panasz nem betegség

Elsődleges dysmenorrhoea esetén nincs különösebb betegség, szervi eltérés. Jó hír, hogy nem minden ciklusnál ugyanolyan súlyosságúak a tünetek. Fiatalabb életkorban gyakoribb, és általában súlyosabbak a panaszok, de az életkor előrehaladtával és szülés után általában enyhülnek, vagy teljesen meg is szűnnek.

Másodlagos dysmenorrhoea esetén azonban más is állhat a fájdalom hátterében: valamilyen kóros állapot, például kismedencei gyulladás, endometriózis, myoma. A panaszok általában súlyosabbak és minden ciklusban ugyanolyan intenzíven jelentkeznek. A betegség kezelésével a menstruációs panaszok is csökkennek, de ehhez orvosi vizsgálat, kezelés szükséges.

A menstruációs panaszok enyhítése

Néhány tipp beválhat, például meleg takaró, meleg vizes borogatás vagy palack a hasra, vagy speciálisan menstruációs panaszok idején javasolt intimtorna gyakorlatok alkalmazása. Rövid ideig tartó ellazulás, egyedüllét, relaxáció. A sok folyadék és rostdús ételek fogyasztása, a könnyű mozgás, a menstruációs panaszokat enyhítő gyógytea keverékek sokat segíthetnek.

Ha a nagyon erős, görcsös fájdalom így sem enyhül, akkor gyógyszeres görcsoldásra, fájdalomcsillapításra lehet szükség. Ezek a készítmények vény nélkül is kaphatók: a simaizom görcsének oldásával enyhítik a panaszokat.

A Pingvin Patikák webáruháza pásztortáska teát, hideg- meleg borogatást, női cseppeket, speciális étrend-kiegészítő kapszulákat ajánl azokra a napokra, amikor a fájdalom elviselhetetlen. Kínálatában a premenstruációs időszakra ajánlott tabletta is szerepel.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.