Pigmentfolt halványítás

Pigmentfolt halványítás

A pigmentfoltok a bőr alapszínétől eltérő, világosabb vagy sötétebb foltok, amelyek okozói lehetnek hormonális problémák, környezeti tényezők, genetika és erős UV-sugárzás is. A nyári, meleg hónapokban az erős napsugarak miatt a kéz ápolására és a fényvédelemre érdemes odafigyelni, hogy megelőzhetőek legyenek az elszíneződések. A pigmentfoltok halványításában a honlapunkon is megtalálható pigmentfolt elleni kézkrémek tudnak segíteni!

Corsodyl


Megtekintés Rács Lista

4 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Internetes ár:

4 124 Ft

Internetes ár:

566 Ft

Internetes ár:

6 699 Ft

Internetes ár:

2 681 Ft

Megtekintés Rács Lista

4 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Pigmentfolt halványítás

Pigmentfolt halványítás krémmel

A májfoltok a homlokon, az arcon, kézfejen, illetve a száj körül kialakult halványbarna, éles szélű, általában szimmetrikusan megjelenő pigmentált foltok, melyek az esetek több mint 90 százalékában a nőket érintik.

A pigmentfoltok okai

A májfoltok megjelenését a napfény okozza: hatására a bőrben lévő pigmenttermelő sejtekben megnő a melaninpigment termelés, így a bőr sötétebb színűvé válik. Sokszor a terhesség során alakulhatnak ki, de hormonális zavarok is okozhatják. Kísérhetnek menstruációs problémákat, a méh- és a petevezeték egyes betegségeit, sőt, fogamzásgátlók is okozhatják. Gyakran a kézfejeken jelennek meg az elváltozások.

Pigmentfolt halványítás roncsolással

A pigmentfoltok végleges eltüntetése roncsolással lehetséges. A hámlasztás egyik formája az úgynevezett cryopeeling: folyékony nitrogén spray-t porlasztanak az arcra.

A kezeléssel másodfokú fagyási sérülés következik be, a bőr lehámlik, majd új hámréteg képződik. A lézeres eltávolítás, és a középmély kémiai hámlasztás elve szintén a pigmenttartalmú sejtek roncsolása, és azt követően a bőr újdonképződésének elősegítése.

Pigmentfolt halványítás krémmel

A legkíméletesebb, bár több hónapot is igénybevevő, otthon elvégezhető kezelés az azelainsav-tartalmú krém alkalmazása szigorú fényvédelem mellett. A kövirózsa tartalmú készítmények, a különböző pigmentfolt halványító krémek jótékony hatásúak lehetnek, de azonnali csodákat ne várjunk. A Pingvin Patika webáruházában hialuronsav tartalmú, glicerines pigmentfolt halványító krémek, pigmentfolt halványító és egyben körömápoló krémek is kaphatóak.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.