Pelenka

Újszülött- és kisgyermekkorban a babák életüket tulajdonképpen végig pelenkát viselve töltik, amíg szobatiszták nem lesznek. Épp ezért rendkívül fontos megválasztani a megfelelő típusú pelenkát, amely megakadályozza a szivárgást, és a gyermek bőrének épségét is megőrzi. A jó minőségű pelenka nem okoz bőrpirosságot, és szárazon tartja a baba bőrét. Honlapunkon úszópelenkák, bugyipelenkák és nadrágpelenkák széles választékából válogathat!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

3 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

101 Ft

EP

Internetes ár:

75 Ft

Megtekintés Rács Lista

3 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Pelenka

Pelenka- az első évek kötelező tartozéka

Onnantól kezdve, hogy megszületik a baba, pelenka nélkül sokáig egy lépést sem tehet meg a család. Mindig legyen kéznél, és otthon sem árt feltölteni a raktárkészletet belőle! Az első időszakban napi 8-10 pelenka könnyen elfogy, később egyre kevesebbre lesz szükség. Se szeri, se száma a pelenkafajtáknak, mindenki a bevált márkákra esküszik. A pelenka mellé popsitörlő, popsikrém, hintőpor is szükséges- utóbbiak a pelenkakiütés miatt.

A pelenka, és ami mögötte van

A alhas és combtő területein, a gáttájékon - egyszóval, a pelussal borított bőrfelületeken kialakult pelenkakiütés nyáron könnyen felüti a fejét: a sok, apró piros pontocska azért alakulhat ki, mert a baba bőre nem szellőzik a pelusban. De a leggyakoribb ok mégis a pelenka tartalmával van: a széklet és vizelet tartalmaz olyan anyagokat, melyek akár már rövid idő alatt felmaródásokat, apró helyi gyulladásokat okozhatnak a vele érintkező bőrfelületeken. Minél tovább tart ez a kontaktus, annál nagyobb kiterjedésű, és annál súlyosabb mértékű bőrkárosodás, esetleg mélyebbre hatoló gyulladás alakulhat ki.

Kell a pelenka, de nem mindig!

A pelenkadermatitis (más szóval pelenkakiütés) sok esetben megelőzhető, de gyakran még a legnagyobb odafigyelés mellett sem védhető ki.

Tekintettel a babák érzékeny bőrére, érdemes a pelenkacseréket a lehető leggyakrabban elvégezni, hogy ne tárolódjon sokáig a pelusban a széklet, a vizelet. Hagyományos pelenka helyett jobb az eldobható formát választani: ezeket a pelusokat úgy találták ki, hogy a belsejükben elhelyezkedő szemcsék a nedvesség hatására megduzzadjanak, így a vizet felveszik, és igen hatékonyan azt visszatartják, így óvva a babák bőrét a nedvesség káros hatásaitól.

Nyáron, a nagy melegben egy vízhatlan gumilepedőre téve boldogan ficánkol a baba, miközben bőre kicsit szellőzik, regenerálódik a tikkasztó, pelusban eltöltött órák után. Minden altatás előtt tegyük a kicsit tisztába, így jó eséllyel megelőzhető a nedves, nyirkos pelus bőrkárosító hatása.

Pelenka, még a strandra is!

A 7- 12 kilogrammos gyerekek számára már elérhető az úszópelenka. Ezzel a kicsi is pancsolhat a gyerekmedencében, mert körkörös gumírozásának köszönhetően jól illeszkedik és könnyen feladható, úgy, mint egy igazi úszónadrág. Nedvszívó magja nem duzzad meg a vízben, így megfelelően biztosítja a baba lubickolását.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.