Fényvédők

Fényvédők

Napozás, fényvédelem, önbarnítás? A téli hónapokban bőrünk gyakran elveszti szép, nyári színét a napsugarak hiánya miatt. Szerencsére ilyenkor sem kell lemondani az áhított barnaságról, hiszen a napozás mellet az önbarnító készítmények is segíthetnek. Nyáron pedig az elsődleges feladat a bőr fényvédelme, hiszen az erős UV-sugárzás a bőr fájdalmas leégéséhez vezethet. Napozzon felkészülten, és válasszon a kínálatunkban található fényvédő és önbarnító készítményeink közül!

Centrum  A-Z-ig


Megtekintés Rács Lista

1-24/189 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Vegán

Internetes ár:

2 463 Ft

Internetes ár:

1 871 Ft

Internetes ár:

1 898 Ft

EP

Internetes ár:

8 139 Ft

Internetes ár:

1 772 Ft

Internetes ár:

2 475 Ft

EP

Internetes ár:

6 119 Ft

EP

Internetes ár:

7 999 Ft

Internetes ár:

2 780 Ft

Internetes ár:

3 075 Ft

Vegán

Internetes ár:

1 673 Ft

Internetes ár:

5 567 Ft

Megtekintés Rács Lista

1-24/189 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Fényvédők

Fényvédőkkel megelőzhető a rák

Közeleg a nyár, vele együtt az egyre erősebb napsütés, ezért nem lehet eleget hangsúlyozni a bőr fényvédelmének fontosságát. A bőrt érintő tumorok legtöbbje mögött a genetikai tényezők mellett a káros UV sugárzás és a többszöri leégés áll. A legsúlyosabb bőrdaganat-típus a melanoma, mely leginkább a világos bőrűek, világos szeműek veszélyeztetettek, illetve azok, akiknek sok anyajegye van.

A többi bőrrák-féle előfordulása– pl. basalioma, laphámrák –lényegesen gyakoribb, mint a melanómáé, de kevésbé veszélyesek. Amennyiben idejében felismerik őket, nem járnak komoly következményekkel; ha későn megy orvoshoz a páciens, a laphámrák akár áttéteket is képezhet.


A bőrrák megelőzéséhez nagyon fontos a fényvédelem, ezért a déli órákban ne menjünk napra. De ez nem elég: használjunk fényvédő készítményeket!

Mit tudnak a korszerű fényvédők?

A jelenleg kapható fényvédők szinte minden igényt kielégítenek. Érdemes ezek közül a minél kevesebb illatanyagot és színezéket tartalmazó készítményeket választani, mivel a napvédő krémek is allergizálhatnak. A leggyakoribb allergének a p-aminobenzoesav (PABA), vagy különböző UV-szűrő komponensek lehetnek.

Gyógyszertárakban kaphatók olyan termékek, amelyek speciálisan fényérzékeny egyének számára vannak kifejlesztve. Fontos szempont az is, hogy arca (fényvédő krém) vagy testre (naptej vagy spray) használjuk a napvédőt, illetve a különböző bőrtípusokra is kaphatók optimális készítmények (száraz bőr, pattanásos vagy rosaceás bőr).

Így használjuk helyesen a fényvédőket!

Akik a napozás kezdetén először megpirulnak, illetve az egészen világos bőrűek, szőke vagy vörös hajú egyének és a gyerekek 50+ faktoros készítményt használjanak, mely egész nyáron megfelelő védelmet nyújt. Akik néhány nap után egyenletesen barnulnak tovább, fokozatosan áttérhetnek 30-as faktorszámú fényvédőkre.

Sokan esnek abba a hibába, hogy pár nap alatt szeretnének napbarnított bőrszínt elérni és emiatt esetleg spórolnak a naptej használattal, vagy alacsonyabb faktorszámú készítménnyel igyekeznek gyorsítani az áhított bőrszín elérését. Egyik sem jó megoldás, azonnali hatás a bőr leégése, hosszútávon a bőr korai öregedése, ráncok megjelenése lehet a következmény, emellett megnő a bőrdaganatok kockázata is.

Fényvédőkből széles a kínálat

A felkészült napfürdőzés minőségi kellékei mind-mind megtalálhatóak a Pingvin Patika hálózat kínálatában, így a fényvédő- és önbarnító készítmények, naptejek, gélek, olajok, spray-k széles választéka - felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.