Fényvédő stift

Fényvédő stift

Nyáron mindannyian nagyon örülünk a meleg napsugaraknak, és alig várjuk, hogy kikapcsolódjunk a vízparton napozva. Az erős és káros UV-sugárzásra azonban feltétlenül fel kell készülni megfelelő fényvédő készítmények segítségével. A leégés és a súlyos bőrproblémák megelőzése érdekében próbálja ki a fényvédő stifteket, melyek könnyen felvihetőek a bőrre, és nem hagynak ragacsos érzést maguk után. Tekintse meg fényvédő termékeinket!

Eucerin Sun ajánlat


Megtekintés Rács Lista

8 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

8 termékek

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Fényvédő stift

Anyajegyre, hegre, ajakra is ajánlott a fényvédő stift

Akinek sok az anyajegye, akár az arcon, nyakon, akár a teljes testén, a forró nyarak után ősszel mindenképpen alaposan vizsgálja meg a barna foltokat! Ha változott a méretük, formájuk, színük, esetleg viszketnek, véreznek, ne habozzon, azonnal forduljon szakemberhez. Ez azért fontos, mert az anyajegy elrákosodhat - többek között a káros UV-sugárzás sem tesz neki jót.

Amennyiben bőrén újonnan hirtelen megjelenő anyajegyet észlel, keressen fel egy bőrgyógyászt, mert a leggyakoribb bőrrák- típus, a melanoma 70 százaléka az ép bőrön újonnan megjelenő lézióból (károsodott szövetből) alakul ki.


Az anyajegyek bizonyos típusai nagyobb kockázatot jelentenek, mert nagyobb eséllyel fajulhatnak el. Kezelés nélkül a melanomát megelőző stádiumokból idővel kialakul a melanoma. Ennek egyik típusa a tartós napfényexpozíciónak kitett területen jelentkezhet sötét, lapos foltként, ami idővel még sötétebbé válik, megnő.

Hová kenjük a fényvédő stiftet?

A napra a fentiek miatt csakis felkészülten feküdjön ki, fényvédő termékekkel felszerelkezve. Persze, akinek az arcán is sok anyajegye van, a hétköznapokon is használja a stiftet, amelynek feladata kifejezetten az ajkak, anyajegyek, az érzékeny területek, heges bőrfelületek megóvása, de a leégés és a súlyos bőrproblémák megelőzése érdekében is hasznos készítmények bizonyul. Előnye, hogy könnyen felvihető a bőrre, és nem kelt ragacsos érzést. Emellett egyre elterjedtebb és kimondottan ajánlják a kozmetikai tetoválók azok számára, akik sminktetoválást kérnek, például a szemöldök, ajak területén.

Napozás előtt a kiálló testrészeket - orr, fül, vállív - ajánlott bekenni a stifttel, egyenletesen, minél vastagabb rétegben. A pattanásos, bőrhibákat viselő kamaszoknak, pigmentfoltos felnőtteknek kimondottan ajánlott a fényvédő stift beszerzése, mely maximális védelmet nyújt a káros UV-sugarak ellen.

Többször is használjuk a fényvédő stiftet!

Strandolás- napozás közben, vagy ha tartósan a napon tartózkodik, rendszeresen ismételje a stift használatát, különösen erős izzadás, úszás vagy törölközés után. Azonban vegye figyelembe, hogy a megfelelő védelem mellett is tartsa be az aranyszabályt: nyáron a déli órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjon a napon!

Az írás a www.webbeteg.hu fényvédelemmel kapcsolatos cikkei alapján készült.