Multivitamin

Multivitamin

Nem mindig jutunk elegendő vitaminforráshoz, ilyenkor multivitamin-készítmények fogyasztásával pótolhatjuk a hiányt. Ezek a szervezet számára fontos vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat egyszerre tartalmazzák, megfelelő arányban. Összetételük úgy van kialakítva, hogy biztonságosan alkalmazhatóak legyenek. Tabletta, kapszula, pezsgőtabletta, csepp, rágótabletta, gumicukor formában is találni multivitaminokat a webshopon gyerekek, felnőttek számára is.

GSK Haleon


Megtekintés Rács Lista

97-120/209 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Ferulant kapszula

Kiszerelés: 60x

Internetes ár:

9 836 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Vegán

Internetes ár:

5 525 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

GAL+ Multivitamin kapszula és italpor

Kiszerelés: 30adag (60+30+30x4,4g)

Internetes ár:

11 595 Ft

Internetes ár:

2 123 Ft

EP

Gyógyszer

Gravida filmtabletta

Kiszerelés: 90x

Internetes ár:

7 397 Ft

EP

Gyógyszer

Gravida filmtabletta

Kiszerelés: 30x

Internetes ár:

3 419 Ft

Internetes ár:

2 861 Ft

Internetes ár:

5 984 Ft

Internetes ár:

7 640 Ft

Internetes ár:

4 058 Ft

Internetes ár:

3 707 Ft

Internetes ár:

1 997 Ft

Internetes ár:

1 925 Ft

Internetes ár:

2 681 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Internetes ár:

6 092 Ft

Megtekintés Rács Lista

97-120/209 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Multivitamin

Mi is az a multivitamin?

A vitaminokra kis mennyiségben, de nélkülözhetetlen szüksége van a szervezetnek. Ha az étrend vitamintartalma nem megfelelő, a vitaminok felszívódása zavart, vitaminpótlásra lehet szükség. A vitaminhiány okozta tüneteket és immunrendszerünk gyengülését így kerüljük el.

A vitaminok a táplálék útján kis mennyiségben a szervezetbe jutó szerves anyagok, melyek jelenléte nélkülözhetetlen a szervezet számára. Azonban télen nem jutunk elegendő vitaminforráshoz, ilyenkor multivitamin-készítmények fogyasztásával pótolhatjuk a hiányt. A multivitamin készítmények a napi szükségletnek megfelelő mennyiséget, vagy annak bizonyos százalékát tartalmazzák.

Ezért jó a multivitamin

A multivitamin-készítmények a szervezet számára fontos vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat egyszerre tartalmazzák, megfelelő arányban. Összetételük úgy van kialakítva, hogy biztonságosan alkalmazhatóak legyenek, a túladagolás veszélye szinte kizárt.

Bár a készítményekben levő anyagok mennyisége klinikailag meghatározott értékek között mozog, az arányok készítményenként eltérhetnek. Összetételi különbség is előfordulhat. Például: ha az idegek erősítése a cél, akkor B-vitaminokban gazdag készítményt érdemes keresni, vérszegénység esetén valószínűleg a vas, folsav és a B12-vitamin mennyisége a kérdéses.

Milyen multivitamint válasszunk?

Egyéni vitamin- és ásványi anyag-igényünk eltérő a kor, nem, fizikai megterhelés, táplálkozási szokások, betegségek miatt. A legfontosabb, hogy egy multivitamin sem tudja helyettesíteni a változatos táplálkozást, csupán kiegészíti azt.

A multivitamin-készítmények ma már gyakran különböző korcsoportok számára készülnek, hiszen más az igénye a gyermekek szervezetének, az aktív felnőtteknek, illetve az 50 éven felüli korosztálynak. Ezeket a készítményeket külön-külön, az adott korcsoport vitamin- és ásványi anyag-igényei szerint állítják össze.

A retard jelölésű multivitamin

A nyújtott hatást a készítményeken retard elnevezéssel jelölik. Ez azt jelenti, hogy a készítmény olyan technológiával készült, mellyel képes arra, hogy fokozatosan fejtse ki hatását a szervezetben, folyamatos legyen a benne lévő vegyületek felszívódása. Így a nap folyamán egyenletes vitamin-szintet biztosít, jobb a hasznosulása is a klasszikus készítményekéhez képest.

Tabletta, kapszula, pezsgőtabletta, csepp, rágótabletta, gumicukor formában is találni multivitaminokat, melyeket gyerekek, felnőttek is fogyaszthatnak. A választásnál kérje szakember segítségét.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.