Antioxidáns

Antioxidáns

Az antioxidánsok létfontosságú alkotóelemei szervezetünknek. Fontos szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében azáltal, hogy a káros szabadgyökök negatív hatásait kiiktatják. Betegség esetén vagy időskorban ezek a szabadgyökök túltermelődhetnek, amelyeket antioxidáns tartalmú készítmények segítségével lehet megelőzni. Tegyen egészségéért megfelelő táplálkozással, mozgással, és szükség esetén válasszon vitamin- és ásványianyag-tartalmú készítményeink közül!

Eucerin ajánlat


Megtekintés Rács Lista

145-168/210 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Gluténmentes

Internetes ár:

2 345 Ft

Internetes ár:

2 175 Ft

Internetes ár:

2 082 Ft

Gluténmentes

Internetes ár:

4 130 Ft

Gluténmentes

Internetes ár:

3 725 Ft

Internetes ár:

2 567 Ft

Internetes ár:

3 989 Ft

Internetes ár:

2 438 Ft

Internetes ár:

2 528 Ft

Internetes ár:

2 600 Ft

Internetes ár:

2 393 Ft

Internetes ár:

1 961 Ft

Internetes ár:

2 411 Ft

Internetes ár:

4 211 Ft

Internetes ár:

2 357 Ft

Internetes ár:

2 429 Ft

Internetes ár:

2 222 Ft

Internetes ár:

3 914 Ft

Laktózmentes

Gluténmentes

Internetes ár:

1 556 Ft

Internetes ár:

5 516 Ft

Internetes ár:

4 688 Ft

Internetes ár:

8 180 Ft

Megtekintés Rács Lista

145-168/210 termék

/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Atioxidáns

Mennyit fogyasszunk antioxidánsból?

Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei, melyekhez növényi vagy állati eredetű táplálékon keresztül juthatunk hozzá; hasznuk, hogy gátolják az égési (oxidációs) folyamatokat. Közismert antioxidánsok az A-, a C-, és az E-vitamin, a béta-karotin, a flavonoidok, az izoflavonoidok, a fenolsavak, a szelén, a Q10 (más néven ubikinon) molekula.

Az antioxidánsok többféle vegyületcsoportot foglalnak magukban: többek között vitaminok, ásványi anyagok, karotinoidok, polifenolok, enzimek szerepelnek közöttük.

Szerepük a szervezetben vagy a külső környezetben keletkező szabadgyökök elbontása, semlegesítése. Ebből adódóan több olyan egészségi probléma ellen hatásosnak bizonyultak, amelyek a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásból erednek vagy azzal kapcsolatosak (például: szív- és érrendszeri, valamint daganatos elváltozások).

Az antioxidánsok főbb hatása

A zöldségek és gyümölcsök antioxidáns tulajdonságúak, kiválóak a szív-ér rendszeri betegségek, a demencia kockázatának csökkentésére. A kiegyensúlyozott táplálkozás részeként naponta összesen mintegy 400-600 gramm zöldség és gyümölcs szerepeljen az étrendben!

A vörösbor és a bor katechintartalma csökkenti a szívinfarktus kockázatát. A teában lévő katechinek több mint a felét az epigallokatechin-gallát nevű vegyület (EGCG) teszi ki, amely hússzor erősebb hatású antioxidáns, mint a C-vitamin.

Mind a koffeintartalmú, mind a koffeinmentes kávéban található polifenolok közreműködnek a demencia megelőzésében. A rendszeres kávéfogyasztás kedvező hatású a már kialakult Alzheimer-kór esetében is. A kakaó fogyasztása a flavanol révén javítja az erek belső sejtrétegének funkcióját. Naponta 1-2 kocka mind a kognitív képességek megőrzésének, mind a szellemi hanyatlás megelőzésének eszköze lehet.

Antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítők

Óvatosan az étrendkiegészítőkkel! Úgy tűnik, hogy az antioxidáns hatású vitaminok és ásványi anyagok nagy dózisban, étrend-kiegészítők formájában nem csökkentik jelentősebben a szív-érrendszeri betegségek és a rák kockázatát, a nagy dózisú E- és A-vitaminpótlás veszélyessége sem kizárt. Ezért csakis orvosi utasításra, a megadott készítményt, a megadott dózisban fogyassza!

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.