Hüvelykúpok, hüvelykrémek

Hüvelykúpok, hüvelykrémek

A női hüvely különleges baktériumflórája hozzájárul az egészséges pH-érték egyensúlyának megtartásához. Ennek az egyensúlynak a felborulása gyakran a hasznos baktériumok elpusztulását és a kórokozók elszaporodását jelentheti. Megelőzés érdekében törekedjen az intim higiénia fenntartására! A hüvelyfertőzések szerencsére a legtöbb esetben vény nélkül kapható hüvelykúpok és hüvelykrémek segítségével kezelhetők, melyek kínálatunkban is kaphatóak!

Corsodyl


Megtekintés Rács Lista

25-37/37 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

EP

Internetes ár:

3 189 Ft

EP

Gyógyszer

Lactinelle kemény hüvelykapszula

Kiszerelés: 10x Al tubusban

Internetes ár:

4 184 Ft

EP

Gyógyszer

Internetes ár:

2 870 Ft

EP

Internetes ár:

4 868 Ft

Megtekintés Rács Lista

25-37/37 termék

Oldal
/ oldal
Csökkenő sorrendbe

Hüvelykúpok, hüvelykrémek

Hüvelykúpok, hüvelykrémek hüvelyi kórokozók ellen

A hüvelygomba rengeteg nő életét keseríti meg. Bár kezelhető, aki hajlamos rá, annál könnyen vissza-visszatér a kellemetlen jelenség.

Hüvelykúpok, hüvelykrémek hüvelygomba és más kórokozók ellen

Strandszezon idején, irritáló tisztálkodó szerek, mások után használt törülköző miatt megszaporodhat a hüvelyi betegségek száma: például viszkető intim tájék, sajgó érzés a hüvelybemenet környékén, duzzanat a szeméremajkakon, fehér, túrós állagú hüvelyváladék, nemi együttlét során tapasztalt fájdalom, sűrű folyás, kivörösödött szeméremajkak, szeméremtájékon jelentkező égő érzés, a szeméremtájéki bőr berepedezése.

Ha ön is tapasztalja saját magán ezeket a tüneteket, ne habozzon, forduljon nőgyógyászhoz! A kenetvétel eredménye után pontos diagnózis kapható a Candida gombáról, esetleg baktériumról, vírusról.

Miért éppen a hüvelygomba?

Az egészséges nők hüvelyflórájában előfordulhat gomba anélkül, hogy tüneteket okozna. A gombák szaporodását a savas környezet meggátolja. Csak akkor jelentkezhetnek a hüvelygombásodás tünetei, ha a flóra egyensúlya felborul. A Candida fajok gyomor-bélrendszeri és szájüregi gombás fertőzések kórokozói is lehetnek.

A hüvelyfertőzés leggyakoribb kórokozója a Candida albicans nevű élesztőgomba, ám emellett számos más Candida faj (C.glabrata, C.crusei, C.tropicalis) is felelőssé tehető a tünetek megjelenéséért.

Hogyan védhető ki?

A gyenge immunrendszerűek hajlamosabbak a fertőzésekre. A kockázatot növelik bizonyos gyógyszerek is, például az antibiotikumok. A stressz segíti a hüvelyflóra felborulását, de hormonális változások is állhatnak a gombák elszaporodásának hátterében. A túlzásba vitt higiénia miatt a „jó” baktériumok is elpusztulhatnak, és nem tudják meggátolni az ártalmas mikroorganizmusok túlszaporodását. Kerülje az intim tisztálkodó szerek használatát, ne hordjon szűk, szintetikus anyagból készült fehérneműt!

Hüvelykúppal, hüvelykrémmel kezelhető

Az orvos magisztrális kúpot ír fel, ez csakis vényre kapható. Gombaellenes hatóanyagú kúpok, hüvelytabletták, külsőleg használatos kenőcsök vény nélkül beszerezhetőek és helyileg alkalmazhatók az orvos vagy a gyógyszerész utasítása szerint.

A súlyosabb eseteket a szakemberek gyakran szájon át szedhető gyógyszer alkalmazásával kezelik. A gombaellenes terápia alatt nem szabad nemi életet élni! A fertőzés újbóli jelentkezésének hátterében többnyire a hüvelyflóra egyensúlyának ismételt felborulása áll.

Az írás a www.webbeteg.hu cikkei alapján készült.